Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ LIVE ΣΤΟ INTERNET

“Θέλουμε ιδέες κι όχι ιδεολογίες…”
Να μια καλή ιδέα! Που εφαρμόστηκε το βράδυ του Σαββάτου,
6 Δεκεμβρίου 2008 στο 8ball
Και πέτυχε!Μαύρη Μαγιονέζα live για πρώτη φορά στο internet!

Όταν ξεκινούσε, παραλίγο να με πάρει από κάτω.
Δεν είμαι φαν της τεχνολογίας όταν πάει να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και έκφραση. Για μένα τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την αυτοπρόσωπη παρουσία, την συμμετοχή ψυχή και σώμα σε ένα δρώμενο, την άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν κι εγώ ανάμεσα στο κοινό που έβλεπα στην οθόνη μου, να χορεύω, να ιδρώνω, ν’ αγκαλιάζομαι με τους γύρω, να δώσω το χέρι μου στον Αντρέα μετά το τέλος της συναυλίας για να του πω συγχαρητήρια.
Και τώρα, όντας μακριά, ήμουν “καταδικασμένη” να παρακολουθήσω κάτι που αισθάνομαι πολύ δικό μου, σ’ ένα artificial περιβάλλον…


Ελάχιστα λεπτά αργότερα το όλο κλίμα άλλαξε!
Η εικόνα και ο ήχος, σ’ εμένα τουλάχιστον, ήτανε πάρα πολύ καλά, το συγκρότημα τα έσπαγε κανονικά κι αυτή η τεχνολογία τα ζωντάνευε όλα μπροστά μου! Πολύ σύντομα είχα σηκωθεί απ’ την καρέκλα, την είχα πετάξει στην άκρη, έσβησα τα φώτα και παθιαζόμουν σε ρυθμούς ροκ και πολιτικούς (ως επί το πλείστον) στίχους.
Ταυτόχρονα, ακριβώς επειδή η εμπειρία αυτή ερχόταν μέσα από κάμερες και zoom, είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρατηρώ από κοντά όλα τα μέλη του συγκροτήματος, την εκφραστικότητά τους, το δικό τους πάθος. Κάτι που δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις όταν βρίσκεσαι μπροστά στη σκηνή.

Το τι πιστεύω για την δουλειά του συγκροτήματος, για την ιδεολογία που τους διακρίνει, όπως αυτή δίνεται μέσα από τους στίχους τους (που για μένα τα λένε σχεδόν όλα), για την ποιητικότητα και την κυνικότητα δεμένα άψογα σε ένα σώμα, την ευαισθησία, τον ερωτισμό, το πάθος, την οργή, το χλευασμό όπου χρειάζεται, αλλά και την γλώσσα, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν και τη μουσική με την οποία όλ’ αυτά τα ντύνουν, το έχω πει και παλιότερα.
Μου αρέσει που δουλεύουν τα κομμάτια τους. Μου αρέσει που ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν. Μου αρέσει που δεν επαναπαύονται και 10 χρόνια μετά την ίδρυσή τους
(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!) συνεχίζουνε να ανησυχούν και να πειραματίζονται και επιχειρούν καινούργια πράγματα, όπως το χθεσινό ιντερνετικό project!
Εύχομαι να είναι πάντα ακούραστοι και να μην τους σταματήσει τίποτα.

Η συναυλία ήταν μάλλον από τις καλύτερες που έχω δει εγώ τουλάχιστον, με τα παιδιά σε μεγάλα κέφια, πολύ καλή επιλογή των τραγουδιών αλλά και ωραία καταμερισμένα μέσα στο δίωρο. Τα καινούργια τους, “Τροχός”, “Δημόσιος Υπάλληλος” και
“Όταν πέφτεις”
( σωστά τα θυμάμαι;) ανέκδοτα ακόμα, με ενθουσίασαν γι’ ακόμη μια φορά και δεν βλέπω την ώρα να κυκλοφορήσουν για να μπορώ να δίνω λίγη ακόμα ένταση στους γείτονες, μπας και ξυπνήσουν καμιά μέρα!
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για μένα, όταν ανάμεσα στο πλήθος ξεχώρισα τους συνήθεις ύποπτους, Χαξου, ΦωτοΝάσο, Σίμο και Σημάν, όταν μου φώναξαν χαιρετίσματα και βέβαια, όταν ο Αντρέας Μαγιονέζος μετέφερε τα χαιρετίσματα αυτά από σκηνής.


Τελικά…ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!


Ευχαριστώ λοιπόν τους Μαγιονέζους που μ’ αυτό το εγχείρημα μου δώσανε αυτή την ευκαιρία.
Έφυγα απ’ το Βέλγιο εντελώς!


Ευχαριστώ και τον Tertuliano Nasso Maximo Avdarmani Afonso για το φωτοϋλικό που μου πάσαρε. Γι’ ακόμη μια φορά ο φωτογράφος αφιέρωσε και επιβεβαιώνει του κειμένου το αληθές!


Περισσότερα κειμενικά και φωτογραφικά απ’ το event, στα ΠΑ.ΟΙ.ΔΓΙΑ.

12 σχόλια:

Ντη είπε...

ναι ρε Φένια!το ζήσαμε και αυτό!όντως απολαυστικό(αν εξαιρέσουμε την αγωνία που με έφαγε και που μοιραστήκαμε και μαζί,μεχρι να δω φως στο τούνελ!
πάντως άλλο το λάηβ,να είσαι εκεί παρούσα,να ιδρώνεις και να χοροπηδάς.
Πάντως το πειραμα των Μαγιονέζων πέτυχε!

haxou aka joy! είπε...

Εγώ έμαθα ότι και το τσατ είχε ανάψει φωτιά εκείνη την ώρα και γινόταν χαμός!
Τι σου είναι η τεχνολογία, όμως, ε;
...ορίστε και δυο ιντερνετικά φιλάκια λοιπόν...
χχ

Ντη είπε...

στο τσατ είχε πολύ γέλιο..να δεις σχολιαζμό και κουτσομπολιό,χαχα.Το σίγουρο ήταν δεν ένιωθες μοναξιά!

Leigh-Cheri είπε...

Και μετά το μπέρδεμα των σχολίων στο τερτουλομπλόγκ έρχομαι κι εδώ.
Καμία μοναξιά! Ούτε χθες ούτε σήμερα.
Ντη, εγώ ευτυχώς, έβλεπα και άκουγα στην εντέλεια από την αρχή. Ήτανε ωραία που το μοιραστήκαμε αυτό μαζί και οπτικά και μέσω τσατ.
Χαξου, το τσατ είχε πολύ γέλιο!
Μέχρι και πρόταση να μου βάψουν το σαλόνι μου κάνανε γιατί είπα ότι πέταξα τις καρέκλες για να χοροπηδάω και το θεωρήσαν ευκαιρία για ανακαίνιση!

Leigh-Cheri είπε...

Πάντως Ντινιώ, είτε εδώ είτε εκεί, έγραψες τον ύμνο του ιδρώτα! Καταπληκτικός! Γι' αυτό και τον μεταφέρω:

"Το νόημα πάντως εκεί βρίσκεται,στον ιδρώτα.Να τον χύνουν όλοι για τον ίδιο σκοπό,από τον πολύ χορό,μέχρι να ενωθούν οι μυρωδιές όλων μας,ευωδία στη μύτη του καλλιτέχνη που βρίσκεται επί σκηνής,δείγμα ότι απευθείνετε σε ζωντανές υπάρξεις,σε ανθρώπους που νιώθουν και ω ναι ιδρώνουν ακούγοντας τους ρυθμούς του!Τί νόημα έχει να παίζει μπροστα σε μία αψυχη κάμερα?δεν υπαρχει το λεγόμενο feetback,δεν μπορει να αφουγκραστεί,ο καλλιτέχνης,τα χαμόγελά μας ή την δυσαρέσκεια μας.Το μόνο που θα αντιλαμβάνεται είναι ότι κάποιοι θα τον παρακολουθούν απλώς..."

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νογκζίμα!

Leigh-Cheri είπε...

Μμμ...Sanex?

John G. Simandiras είπε...

φένια, μη ζβήνεις το σχόλιό μου.

Leigh-Cheri είπε...

Γράφτο εσύ κι εγώ δεν θα το σβήσω;-)

Ντη είπε...

σωστά.."ο ύμνος του ιδρώτα",χαχα
καλή εβδομάδα Φε

Leigh-Cheri είπε...

Απλά, Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ !

Καλή δΓιαβαστερή βδομάδα και σ' εσένα Ντινιώ:-)

Lefteris Sketo είπε...

Καλα αυτο το βραδυ εκτος απο μαγιονεζα ειχε και στην Αθηνα την ταινια "Διρτυ Ηαρρυ" σε ελληνικη εκδοση...Remember Remember the 6th of December