Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

ΑΗΔΙΑ!

Σε 13 μέρες επιστρέφω…
ΠΟΥ???
Εδώ δεν μου άρεσε τίποτα! Δεν ανήκω εδώ!
Η Ελληνική πραγματικότητα όμως…..
Φρόντισε να μου υπενθυμίσει το αδιέξοδό της.

Ακόμη χειρότερα, φρόντισε να μου υπενθυμίσει την προστυχιά της.
Όχι ότι την είχα ξεχάσει βέβαια.
Αυτή με έστειλε κι εμένα εδώ, άλλωστε.
Αυτή με έδιωξε από την χώρα ΜΟΥ!

…Δεν ξέρω τι να πω…
Πώς στέκεται αυτή η κυβέρνηση ακόμα εκεί;
Μια πολιτική που στέλνει τη μισή νεολαία στα ναρκωτικά, την άλλη μισή στους ψυχιάτρους με καταθλίψεις

κι όταν κι αυτό δεν φτάσει,
κατευθείαν στον τάφο!
Με ποια κριτήρια προσλαμβάνουν τους “υπηρέτες” τους;
Με βάση το πόσο ανεγκέφαλοι και ανήθικοι είναι;
Με βάση το πόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ είναι;
Με βάση το πόσο τους μοιάζουν, ίσως με λίγο χαμηλότερο IQ;
Έτσι ώστε να τους υπηρετούν και, αν δεν μπορέσουν κάπως να την σκαπουλάρουνε μετά, το πολύ πολύ να τα φορτωθούνε όλα αυτοί, ενώ εκείνοι οι άλλοι στα ψηλά, αγέρωχοι, θα εκφράζουνε τον σπαραγμό και την οδύνη τους – «σύσσωμη η πολιτική ηγεσία», πάντα! – που ένα δεξαεξάχρονο παιδί “έφυγε” έτσι πρόωρα!
Ω! Τι ατυχές συμβάν!

Α Η Δ Ι Α ! ! ! Α Η Δ Ι Α ! ! !

Τι να πω στους συμφοιτητές μου εδώ, απ’ όλα τα μέρη του πλανήτη, που με ρωτάνε για την χώρα μου; Έχουνε μείνει άφωνοι κι αυτοί μετά κι από την δολοφονία του νεαρού. Κάποιοι ήδη με ρωτούν γιατί δεν ισχύει στην Ελλάδα η θανατική ποινή.
Τι να τους απαντήσω;
Ότι είμαστε άνθρωποι προοδευτικοί;
Ή ότι έχουμε Δημοκρατία???


Θα μπερδευτεί η γλώσσα μου και θα ξεράσω!!!


Προσθέτω άρον άρον από το "γουστάρω αιτιατική" το παρακάτω λινκ που έκανε ποστ ο nahames.
Τι να πούμε άλλο;....

http://proxeirotetradio.blogspot.com/2008/12/blog-post_08.html

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έγραψα κι αλλού και θα το μεταφέρω κι εδώ. Ας πάρουμε όλοι λίγο χρόνο να σκεφτούμε πόσο ρόλο έχουμε παίξει κι εμείς - έμμεσα φυσικά - ώστε να φτάσουμε σήμερα να έχουμε ένα νεκρό παιδί. Ο μπάτσος που σκότωσε τον Αλέξη είναι προίον του περιβαλλοντός του και μέσα σε αυτό είμαστε κι εμείς. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, κι αν δεν το καταλάβουμε ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και άρα την γενικότερη νεοελληνική νοοτροπία, τότε καμία διαδήλωση δεν θα έχει νόημα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που έδωσες στο λινκ είναι ανατριχιαστικό! Χτές που το πρωτοάκουσα δεν μπορούσα να το βγάλω απο το μυαλό μου ολη μέρα!

Και μέσα σε όλα αυτά οι μπάτσοι που ξυλοφώρτοσαν τον Κύπριο μαθητή στην υπόθεση "ζαρντινιέρα" αναμένεται να πέσουν στα μαλακά σύμφωνα με εισήγηση του εισαγγελέα! Η επιβράβευση των δολοφονικών τακτικών της αστυνομίας σε όλο της το μεγαλείο!!

Ανώνυμος είπε...

Και τη νοσταλγείς ακόμα την Ελλαδίτσα?

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Αδίστακτοι δολοφόνοι με κάθε τρόπο! Αηδία και αγανάκτηση... Σκατοψευτομάγκες που θαρρούν πως μπορούν να εξουσιάζουν τα πάντα γιατί το ίδιο το κράτος τους το επιτρέπει.
Τι να σταματήσει τον βλαχοΡάμπο με στολή ο οποίος έχει μάθει να γαμάει και να δέρνει και λογαριασμό να μην δίνει; Γιατί να σκεφτεί να λειτουργήσει πιο λογικά αφού γνωρίζει καλά ότι η δικαιοσύνη (ας γελάσω!) σίγουρα θα τον καλύψει και μετά θα γίνει και μεγάλος μάγκας γιατί τελικά είχε τα αρχίδια να δείρει, να πυρολοβολήσει, να γαμήσει, να... να... όποιον γουστάρει; Μήπως τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι της ζαρντινιέρας;
Σκατά!

Leigh-Cheri είπε...

enoxlitike, καλώς ήρθες!
Γενικά συμφωνώ με όσα λες. Φυσικά και έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση. Και βέβαια, και ο μπάτσος και εμείς είμαστε προϊόντα αυτής της κοινωνίας.
Ποιος είναι ο παραγωγός όμως;
Θέλω να πω ότι, ακόμη κι αν η ευθύνη βαραίνει κι εμάς, δεν μας βαραίνει ωστόσο το ίδιο. (Μάλλον με το «έμμεσα» που λες, κι εσύ αυτό εννοείς.) Αυτή η πολιτική, του καπιταλισμού ξέρει πολύ καλά να εξαπλώνεται, να χειραγωγεί, να οδηγεί τους ανθρώπους και τα πράγματα εκεί που θέλει. Είναι «επιστήμη» μελετημένη και μεθοδευμένη. Δεν εφαρμόστηκε τυχαία και συμπτωματικά. Δεν είναι λοιπόν ίδια η ευθύνη των πολιτών – όσο κι αν με εξοργίζουν με την παθητικότητα και τη μοιρολατρία που τους διακρίνει – με αυτήν της και καλά ηγεσίας. Δεν θα τους κάνω την χάρη να τους απαλλάξω εγώ αυτούς από την κατηγορία της σκοπιμότητας και της ανηθικότητας. Ούτε θα τους βάλω στο ίδιο επίπεδο με την ανεγκεφαλιά και τη μικρονοησία των υπολοίπων. Άλλο η σκοπιμότητα κι άλλο η ανεγκεφαλιά. Άλλο η ανηθικότητα κι άλλο η μικρονοησία. Η διαφορά είναι ποιοτική και σημαντική.
Όσο για τους μπάτσους της ζαρντινιέρας…ο ένας πήρε και προαγωγή! Τι να λέμε τώρα;…
Σ’ ευχαριστώ που πέρασες από το blog:-)

Δανάη, δεν την νοσταλγώ την Ελλάδα. Την αγαπάω! Πολύ περισσότερο απ’ όλους αυτούς.
Εσύ, καναδυό άλλοι και κάτι μικρούτσικες λεπτομέρειες, πολύ σημαντικές για μένα, που βρίσκονται μόνο εκεί, μου λείψαν μόνο και θέλω να τα ξανασυναντήσω.

Terτul, φυσικά και δεν θα σταματήσουν να είναι αδίστακτοι, αφού είναι έτσι με τις ευλογίες και την «ανεκτικότητα» των εργοδοτών τους. Πολύ απλά είναι τα πράγματα. Αρκεί να θέλει κάποιος να τα δει.

Ανώνυμος είπε...

leigh, δεν έχεις άδικο άλλα εγω περισσότερο απο την ανοησία ή την ανεγκεφαλιά του καθενός μας, ενοούσα ότι φταίμε γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε που συντηρούμε μια κοινωνία ανηθικότητας με τις δικές μας καθημερινές πράξεις. Εμείς συντηρούμε μια κοινωνία αναξιοκρατίας, μια κοινωνία όπου ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, μια κοινωνία που λειτουργεί με το ρουσφέτι και τις γνωριμίες.Εμείς συντηρούμε το σύστημα με τα φακελάκια, έμεις διαμαρτυρόμαστε απο τον καναπέ μας έκτος αν μας αφορά κάποιο πρόβλημα και εν τέλει έμεις είμαστε που ακόμα και τώρα αντί να συζητάμε για το ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ για την δολοφονία του Αλέξη αναλωνόμαστε να κλαίμε για την κα(η)μμενη πόλη μας. Τελικά όλοι αυτοι οι προβοκάτορες που τα έκαναν γης μαδιάμ βγαίνουν για άλλη μια φορά νικητές, γιατί αντί να συζητάμε για τις βαθύτερες κοινωνικές ρίζες της δολοφονίας του ενός 16χρονού, συζητάμε για τα καμμένα μακντοναλτς!

Leigh-Cheri είπε...

Ναι, ναι. Κατάλαβα τι εννοείς. Απλά ήθελα να κάνω την διάκριση. Γιατί δεν θέλω να δώσω σ'αυτούς που έχουνε τις θέσεις και την "εξουσία" κανένα ελαφρυντικό.
Συμφωνώ όμως απόλυτα με όσα λες.

dimi είπε...

Βλέπω στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν αυτό που όλοι ξέρουμε από καιρό. Κουκουλοφόρους ανάμεσα στους μπάτσους, ήρεμους, όχι μόνο να μην τους συλλαμβάνει, αλλά να μην τους πειράζει κανείς. Ίσα – ίσα, να τους προστατεύει μέχρι το επόμενο ντου στα αυτοκίνητα και στα μαγαζιά. Έχω ακούσει μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν με τα μάτια τους να κατεβαίνουν πίσω από τις κλούβες κουκουλοφόροι και να διαλύονται κατά ομάδες για να αναλάβουν δράση. Και όταν ρωτήθηκε αστυνομικός «ποιοι είναι αυτοί?», η απάντηση ήταν «δικοί μας». Όλοι επίσης ξέρουμε από πού ξεφυτρώνουν ξαφνικά αυτά τα κακοποιά «στοιχεία» στις πορείες και τις διαδηλώσεις προσπαθώντας να προξενήσουν αναταραχές στην εκάστοτε ομάδα που βγήκε να διαμαρτυρηθεί με ειρηνικές διαθέσεις.
Είναι πλέον προφανές ότι οι περισσότεροι από αυτούς που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να καταστρέφουν ανελέητα και να κάνουν πλιάτσικο σε καταστήματα είναι δικοί τους προβοκάτορες.
…για ποια δημοκρατία μιλάμε λοιπόν? Τι πρόσωπο περιμένουμε να δείξει η κυβέρνηση όταν η ίδια μεθοδευμένα προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα αγανάκτησης και οργής του κόσμου μετά τη δολοφονία του παιδιού, υιοθετώντας τέτοιες πρακτικές?
Πόσο αφελείς είμαστε περιμένοντας να γίνουν παραιτήσεις ή να ληφθούν άμεσα μέτρα για να τελειώσει όλο αυτό το αίσχος? Αφού οι ίδιοι το δημιουργούν.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ψαρώνουμε, να μη πιστεύουμε αυτό που μας πασάρουνε, και να γίνουμε πιο ενεργητικοί. Να μην επιτρέψουμε να κάψουν κι άλλο τα μυαλά μας.

Lefteris Sketo είπε...

Kαλα αυτο με την θανατικη ποινη ειναι λιγο μαλακια (σορρυ κιολας....να με συμπαθας)
Απο την αλλη μη ξεχνας οτι καποιες προοδευτικες κοινωνιες uk,Ολλανδια πχ εχουν ακομα το θεσμοτης βασιλειας.
Και μη τα ριχνουμε ολα στους Μπατσους αυτοι παιρνουν διαταγες απο το Υπουργειο Εσωτερικων,εκει ειναι οι Φταιχτες.Ακομα και τον "Ραμπο" αυτοι τον περασανε εξετασεις.

kafouroutsos είπε...

Na les stous filous sou stin kentriki europi oti stin ellada plai sti malakia ton mpatson iparhei akoma to dikaioma na diadilonoume eleuthera. Kai na tous thimizeis tin authairesia kai ton dikon tous mpatson kai giati autoi pia den antidroune me kanenan tropo. Giati gia paradeigma to mono pragma pou endiaferei to bbc i ti guardian einai pos na min dinoume to kako paradeigma se autous, me liga logia pos na min prokaloume antidraseis. Vlepontas ta 16ahrona pitsirikia na petane petres sta mat sto metro sintagmatos, eiha tin timi na nioso gia proti fora sti zoi mou perifanos os ellinas. Oi ipoloipoi as meinoun me to pos tha paroume ta marmara tou parthenona piso.

Leigh-Cheri είπε...

dimi, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι κι όλοι ξέρουμε ότι η δημοκρατία για την οποία μιλούν αυτοί, είναι μια περίεργη, δική τους δημοκρατία...πολύ ελαστική θα έλεγα!

johan, δε νομίζω ότι διαφωνούμε. Κι εγώ για την ευθύνη των από πάνω μιλάω κυρίως.

γεια σου kafou.Επίσης συμφωνώ! Απόλυτα με όλα εκτός από την πρώτη πρόταση: "...Na les stous filous sou stin kentriki europi oti stin ellada plai sti malakia ton mpatson iparhei akoma to dikaioma na diadilonoume eleuthera...???
Ελεύθερα το λες εσύ αυτό; Κι εγώ νιώθω περήφανη όταν βλέπω τα 16χρονα στους δρόμους να διαμαρτύρονται ή να αγωνίζονται για την ζωή τους. (Βασικά, νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα από τότε που ήρθα και γνώρισα κι εγώ την κεντρική Ευρώπη, για πολλούς άλλους λόγους εκτός από αυτόν που αναφέρουμε τώρα) Αλλά πες μου, πόσο "ελεύθερα" διαδηλώνουν με την πιθανότητα να οπλίσει ένας ανεγκέφαλος - ή και βαλτός- και να πυροβολήσει;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ενοχλητικό. Εμείς γιατι δε βλέπουμε το δικό μας ρόλο; Και φυσικά γιατί δε ζητάμε όλοι μας μία μία οφειλόμενη συγνώμη από τη νέα γενιά;

nosyparker είπε...

Ας γίνει η αρχή με μία καθολική συγκέντρωση. Ίσως να μην είναι αυτή που θα αλλάξει τα πάντα. Θα'ναι όμως αυτή που θα τους φωνάξουμε ότι μπορούν να περιμένουν μεγάλες αλλαγές από όλους μας. Θα'ναι αυτή που θα μπορέσει να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε την αλλαγή μέσα από τη καθημερινότητα μας. Είναι αυτή που θα κάνει την ουσιαστική διαφορά μόνο αν ο όγκος του κόσμου δε θα'χει προηγούμενο. Μόνο αν είμαστε όλοι. Ας το κάνουμε επιτέλους!


ΑΘΗΝΑ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,

ΑΣ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Leigh-Cheri είπε...

δείμο,εντάξει, αλλά μήπως έτσι τους δίνουμε άλλοθι τους άλλους που κινούν τα νήματα; Νομίζω ότι πολύ τους βολεύει αυτό που λέτε. Τι θα πει «φταίμε όλοι»; Ο κόσμος, ακόμη κι αν φταίει, το πληρώνει στην ουσία. Δεν βλέπω και κανέναν να ζει πολύ καλά στην Ελλάδα (αν μιλάμε για τους πολλούς). Είναι αλήθεια ότι με τη συμπεριφορά τους συντηρούν –και οδηγούν πολλές φορές- καταστάσεις ενάντια στο ίδιο τους το συμφέρον, ενάντια στη δυνατότητα να έχουν μία όντως καλύτερη και πιο ουσιαστική ζωή. Την πληρώνουν όμως τελικά κι ο μικρός είναι κι αυτός μια απόδειξη γι’ αυτό. Μόνο αυτοί εκεί πάνω στέκουν αγέρωχοι, χωρίς ντροπή, και χωρίς ποτέ να τους αγγίζει τίποτα! Ούτε οι νόμοι (φυσικά, αφού μόνοι τους τους φτιάχνουνε) ούτε και η συνείδησή τους (τι είναι αυτό;).
Εμένα λοιπόν θα με συγχωρέσετε –θεωρείστε με και ψώνιο αν θέλετε- αλλά προσωπικά, δεν αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε ή για οτιδήποτε παρόμοιο, στο ελάχιστο! Δεν ανήκω σε καμιά από τις κατηγορίες που λέτε. Δεν έδωσα ποτέ μου φακελάκι ούτε και πήρα, δεν παρακάλεσα, δεν έγλειψα, δεν χρησιμοποίησα γνωστούς ή άλλα μέσα για να βρω δουλειά –αξιοκρατία ζήτησα και δεν την βρήκα- στους δρόμους κατεβαίνω από πολύ μικρή γιατί πραγματικά πιστεύω ότι είναι σημαντική μορφή αγώνα στο πλαίσιο που ζούμε, ενδιαφερόμουν πάντα για τα κοινά, μέσα από τα προεδρία του σχολείου ακόμα, ούτε καν καταναλωτική δεν είμαι και –το σημαντικότερο- δεν τους ψήφισα ποτέ ούτε και απείχα από το εκλογικό μου καθήκον. Επομένως, δεν πρόκειται να συμμεριστώ καμιά ευθύνη για τέτοια έκτροπα και συγγνώμη δηλαδή κιόλας.
Κανένα ελαφρυντικό δεν τους δίνω τους από πάνω που δεν τους πειράζει να αδικούν, μέχρι και να δολοφονούν για να μπορούν οι ίδιοι να τρώνε με 19 στομάχια!

nosy, έτσι ακριβώς. Μακάρι να είναι αυτό η αφορμή για να ξυπνήσουμε λιγάκι.

nosyparker είπε...

Προς αποφυγήν παρεξήγησης, το κειμενάκι δεν το έγραψα εγώ. Είναι ο επίλογος από ένα άρθρο που έγραψε γνωστός blogger (ο DCD) και μου το έστειλε μέσω facebook.

Κώστας είπε...

Κυβέρνηση; Ποια κυβέρνηση; Αυτή την παρέα απατεώνων λες που έχει διαλύσει και κατακλέψει τα πάντα εδώ και 5 χρόνια;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δηλαδή δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη ότι παιδιά κινητοποιήθηκαν εκφράζοντας μία έντονη δυαρέσκεια απέναντι στο τρομοκράτος; Γιατί βασικά δε μιλάω για παιδιά που μιμητικά ακολούθησαν την τακτική των φθορών και καταστροφών.

Leigh-Cheri είπε...

Γι αυτήν! Γι αυτήν ακριβώς μιλάω, Κωστή!

Όχι βρε δείμο μου! Αλίμονο! Πρώτη απ' όλους στηρίζω τα παιδιά αυτά. Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για τις εγκληματικές ενέργειες του κράτους, εννοώ.

Ντη είπε...

..Φένια..οι μέρες περνούν..και θα μας έρθεις σύντομα!:-)

island είπε...

Και με τόση αηδία παίρνεις την απόφαση να γυρίσεις; Καλή κράση στο στομάχι βλέπω. Καλά κουράγια αγαπητή...

Leigh-Cheri είπε...

Ντινούλα μου, μέχρι να πεις "Κυριακή" θα είμ' εκεί:-)

island, αυτοί εδώ οι ακίνητοι και απαθείς, που δεν αντιδρούν σε τίποτα, μου προκαλούν μεγαλύτερη αηδία!

Ντη είπε...

Κ..υ...

Ανώνυμος είπε...

...ρ..ι..α..

Ντη είπε...

χαχα,thanx Dimi.Μολις μπήκα να γράψω το ..ρ..ι..α...αλλά με πρόλαβες!:-)

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Καλώς να ορίσεις και καλές γιορτές, Φένια.

Για το ποστ αυτό καθεαυτό δεν έχω να σχολιάσω κάτι, τις σκέψεις μου τις έγραψα και συνεχίζω να τις γράφω στο μπλογκ μου.

Ντη είπε...

..κ..ή!