Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Παράβολο από ΔΟΥ: 10€
Μεταφρασμένο πτυχίο αγγλικών: 30€
Μεταφρασμένο πτυχίο ισπανικών: 30€
Σφραγίδα για κάθε πτυχίο χρήσης H/Y: άλλα ποσά που δεν θυμάμαι…ζαλίστηκα!
Έξοδα αποστολής στον φορέα προκήρυξης: 5€
Δηλαδή, γύρω στα 100€ για να κάνεις απλά μια αίτηση!
(Για να μην πω για το ψυχικό και σωματικό κόστος)
Θέσεις γυμναστών σε όλη την Ελλάδα: 4!!!
Αδιόριστοι γυμναστές: ?!!!!!!!!!!!!???
Πάντως, στον τελευταίο ΑΣΕΠ ήμασταν 12.000 υποψήφιοι…οπότε υπολογίστε…
Και βέβαια, θα περάσεις κι από συνέντευξη στην Αθήνα (να υπολογίσω και τα έξοδα του ταξιδιού με τις νέες τιμές στα διόδια?), από 6 άτομα.
Και πείτε μου έναν που να πιστεύει ότι οι θέσεις αυτές δεν είναι καπαρωμένες ήδη.
Και το ξέρουν όλοι. Αλλά όλοι πηγαίνουν.
Κι εγώ μαζί. Κι η κολλητή μου, μουσικολόγα εκείνη για 8 θέσεις, ε! είναι σε καλύτερη μοίρα, δεν είναι? ΧΑΧΑΧΑ!
Στα 7 με 10 λεπτά που ήμασταν στο ταχυδρομείο ήταν τουλάχιστον άλλοι 10 για τον ίδιο σκοπό. Αναρωτιέμαι∙ όλη τη μέρα, πόσοι? Κι όλες τις προηγούμενες μέρες? Και σ’ όλη την Ελλάδα?
Κι όμως, πάνε! Όλοι πάνε!
Τελικά δεν την έκανα την αίτηση…Αυτή τη φορά, δεν άντεξα το δούλεμα. Ξεκίνησα τη διαδικασία, μάζεψα το χαρτομάνι, ξενύχτησα μες στο άγχος, έχασα και τα 20 πρώτα €, αλλά όταν υπολόγισα το σύνολο, τους έστειλα στον διάολο!
Αλήθεια, υπάρχει άλλη χώρα όπου το επίσημο κράτος φέρεται τόσο μα τόσο πρόστυχα?
Ζητούν από ανέργους (που οι ίδιοι δημιουργούν) να δίνουν κάθε τόσο τόσα χρήματα για μία προκήρυξη που βγάζει μάτι πως είναι σικέ απ’ την αρχή.
Κι άντε, να κάνω τη χαζή και να πω ότι δεν είναι σικέ. Για ποιον δουλεύουν, δε μας λένε?
Για τους δικηγόρους? Για τα μεταφραστικά? Για ποιους? Βοηθήστε με να καταλάβω, αν ξέρετε. Εμένα μου φαίνονται όλοι μια συντεχνία απατεώνων.
Θα καταλάβαινα να δώσω αυτά τα χρήματα (λέμε τώρα!) αν μου λέγαν να προσκομίσω όσα ζητούν ΕΦΟΣΟΝ με προσλαμβάνανε. Όχι όμως απλά και μόνο για την αίτηση. Αν αυτό δεν είναι χυδαιότητα τότε ποιο είναι?
Και τέλος πάντων, και όλοι εμείς που παίζουμε και ξαναπαίζουμε το παιχνιδάκι τους πάλι και πάλι -καθόλου από αφέλεια αλλά από ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ- τι προβατάρες είμαστε τελικά!!!
Πόσες φορές ηλίθιοι! Πάλι και πάλι! Και μέχρι πότε!

Κατά τ’ άλλα, η εξυγίανση του αθλητισμού τους μάρανε! Από άρρωστα μυαλά (η αρρώστια της ματαιοδοξίας, της αχορταγιάς και της ανηθικότητας!), τι εξυγίανση να περιμένεις! Και ποιον πείθουν ότι τους νοιάζει? Μας δουλεύουνε? Αφού δεν έχουν καν αθλητισμό. Μόνο ντόπινγκ!
Άει στο διάολο! Αυτό έχω μόνο να πω!
………………………………………………………………………………………………
Κι ήρθε η ώρα εδώ να κολλήσω κι ένα μπλογκοπαίχνιδο που χρωστάω στην Ανεφελίτσα και που μ’ όλες αυτές τις μπούρδες το άργησα πάρα πολύ. Αλλά τώρα, κολλάει κιόλας γάντι!
Γιατί το παιχνιδάκι έχει ως εξής: Πρέπει να γράψω τα τρία τραγούδια που μπορούν να μου φέρουν ως και δάκρυα στα μάτια. Καλά, κατά καιρούς το παθαίνω με διάφορα. Αφού όμως πρέπει να πω τρία, θα πω αυτά με τα οποία το παθαίνω σχεδόν πάντα.

1) Το «Πέσατε Θύματα» από τα ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ.
2) Το «Δεν πα’ να μας χτυπάν» του Άσιμου
3) Το «Βαρέθηκα» του Άσιμου.


Από τα τρία, λόγω ποστ, επιλέγω να βάλω το τρίτο, μια που εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ αυτό που θέλω να πω.
Καλή ακρόαση!

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Πρώτον.

Η μαγεία της διαδρομής του ΑΣΕΠ;
Ανεκτίμητη...

Δεύτερον.

Ο Άσιμος τα σπάει.

Την καλησπέρα μου,

ΥΓ Στο πρώτο έχω και μια ιστορία αλλά δεν κολλάει με το ΑΣΕΠ γι αυτό την λέω σε ΥΓ.Ένας φίλος έχει ένα πάρα πολύ καλό διδακτορικό στην κοινωνιολογία στο Παρίσι.Τον ζητήσανε να διδάξει στο Χάρβαρντ,στην Ιταλία αλλά και στην Αγγλία και εδώ στο ΔΙΚΑΤΣΑ ακόμα δεν του έχουν ισοσκελίσει το πτυχίο.Μιλάμε για παράνοια.Γι αυτό σου λέω.Η μαγεία της διαδρομής;Ανεκτίμητη!!!

haxou aka joy! είπε...

Υπάρχει μια φράση που μου ρχεται στο μυαλό κάθε φορά που ακούω τη λέξη ΑΣΕΠ (...γράφω ΑΚΟΥΩ, γιατί έχω επιλέξει να ΜΗΝ τη σκέφτομαι πια, ούτε να τη λέω):

"ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ"

Όσο για τον Άσιμο, κι εσύ και ο Τερτουλιάνης στο μπλογκ του μας πήγατε αλλού.

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Κωμικοτραγικό. Για ποιους δουλεύουν; Μα, για εκείνους που τους ψηφίζουν και γενικότερα τους βοηθάνε να μένουν στα πράγματα, να συντηρούνε το βρομοσύστημά τους! Άει στα κομμάτια, συγχύστηκα πρωί - πρωί...

Τα τραγούδια που επέλεξες τα σπάνε πράγματι! Λυπάμαι όμως Leigh - Cherάκι μου που παίζεις κάτω από τέτοιες συνθήκες... Εύχομαι να διορθωθεί σύντομα η κατάσταση. Ή μάλλον όχι, δεν το εύχομαι, το βλέπω να κοντοζυγώνει! Όλο λέω δεν μπορεί, ρε γμτ, όπου να 'ναι θα ξεσπάσει αυτή η οργή και θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας!

(Αργεί πολύ ακόμα αυτή η ώρα;)

Φιλιά όμορφη!

Λου είπε...

Καλημερα Φενια.....παει καιρος....που δεν χαριζω μια σε αγορασμενα ονειρα....εξαλλου οσα και να δωσεις, αν δεν εισαι γαλαζιο παιδι, την πατησες......
Τα τραγουδια ειναι υπεροχα....και δη το ''πεσατε θυματα...αδερφια εσεις''...μονο που ζυγωνει ο καιρος που τα θυματα θα γινουν θυτες.
Αυτο ειναι το ονειρο μου και δεν σπονσοραρεται.
Τα φιλια μου

Erwtas Stomaxhs είπε...

Α ώστε υπήρχε και ποστάκι... χεχε

Έτσι ακριβώς είναι ρε cheri, σκατοκατάσταση, δούλεμα και μιζέρια...

Παραθέτω από Διάφανα Κρίνα αυτό που λέει:
Σκιές ονείρων είμαστε
Σύννεφα που περνούνε
Βάλτε να πιούμε
Βάλτε να πιούμε
ΒάΛτΕ νΑ πΙοΥμΕ
ΒΑΛΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ

nosyparker είπε...

Σε ιδιωτικά γυμναστήρια κοίταξες; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να δουλέψεις εκεί.

Σήμερα ένας συνάδερφος έλεγε ότι πάλι αλλάζει το σύστημα. Θα γίνει νέος πίνακας με όσους έχουν 24 μήνες προϋπηρεσία και έστω 1 μόνο επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Τρέχα γύρευε πάλι δηλαδή. Αν ήταν να δημιουργήσουμε 800 νέες λίστες, τότε γιατί την καταργήσαμε την επετηρίδα;

Ανώνυμος είπε...

επειδή η κατάσταση λύνεται μόνο με γέλιο,προτείνω να δείς το πρώτο επεισόδιο απο το κόκκινο δωμάτιο με ματσούκα κι πιατά (αν θυμάμαι καλά) εδώ μιλάμε μονιμοτητα....

υ.γ πελατειακο κράτος πελατειακή κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

"αυτη η χωρ δεν σωζεται με τιποτα αμα'λαχει να´ουμε" που ελεγε κι ο Χαρυ Κλυνν!

Ασιμος χωρις σχολιο!

Leigh-Cheri είπε...

island, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
Το θέμα δεν είναι μόνο ο ΑΣΕΠ οπότε μέσα είσαι! Τα πάντα σ' αυτή τη χώρα είναι μία παράνοια!

χαξου,δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να την ξεχάσω κι εγώ αυτή τη λέξη μια και καλή!

ανέφελη, έτσι ακριβώς...Αν και αισιόδοξη δεν είμαι:-(

λου, εγώ πάει καιρός που δεν ονειρεύομαι γενικώς...μόνο που κάπως πρέπει να ζήσω κιόλας...

erwtas, ε άντε! Βάλτε να πιούμε! Μόνο αυτό δεν έχω κάνει ακόμα:-)

nosy μου, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ! Να σου πω ιστορίες με γυμναστήρια να μη θες να περάσεις ούτε απ' έξω. Αλλά έτσι κι αλλιώς, το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αυτό το ΛΗΣΤΡΙΚΟ και ΧΥΔΑΙΟ κράτος. Με ποιο δικαίωμα κρατάει τόσες χιλιάδες κόσμο (Και τις οικογένειές τους)σε καθεστώς ομηρείας και τον βάζει να πληρώνει μόνιμα χωρίς ποτέ μα ποτέ να του δίνει τίποτα. Εγώ, όπως κι εσύ όπως και πάρα πολλοί άλλοι, αυτή τη δουλειά την κερδίσαμε. Δεν μας την χαρίσανε! Κι ακόμα προσπαθούμε. Γιατί να δεχτώ να κάνω κάτι άλλο;

alexandros, όντως! Μόνο με γέλιο γιατί αλλιώς δεν παλεύεται!!!

par1saktos, αλλά ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως!!!

ΥΓ: Και να φανταστείτε ότι οι θέσεις ήταν για εκκλησιαστικά σχολεία!!! Όχι, φανταστείτε εμένα σε εκκλησιαστικό σχολείο εδώ που τα λέμε!LOL!!!

Ανώνυμος είπε...

τα εκκλησιαστικα σχολεια θελανε και συστατικη επιστολη απο καποιον του θρησκευματος...

Leigh-Cheri είπε...

Δεν έλεγε κάτι τέτοιο στην προκήρυξη, πάντως.
Όπως κι αν έχει όμως, έτσι και περνούσα εγώ από συνέντευξη περί θρησκευτικών, θεολογικών κλπ, θα γελούσανε κι οι πέτρες!

hnioxos είπε...

Καλησπέρα και από μένα! Έπεσα τυχαία στο μπλογκ σου από τον φίλο σου τον Τερτουλιάνο. Κοινή μας αγάπη ο Σαραμάγκου. Είχα ακούσει βέβαια εδώ και καιρό από μια φίλη για την ύπαρξη του μπλογκ και κυρίως για τον Τερτουλιάνο, αλλά μόλις τώρα κατάφερα να σας εντοπίσω! :))
Το καινούργιο βιβλίο του Σαραμάγκου έρχεται σε λίγο καιρό από τον Καστανιώτη :))

Ανώνυμος είπε...

Άργησα να σχολιάσω γιατί δεν ήξερα αν πραγματικά αξίζει τον κόπο ακόμα και αυτό να κάνω για τέτοια θέματα.'Ολοι λίγο πολύ γνωρίζουν την ξεφτίλα και την κοροϊδία του πράγματος, κι όμως πολλοί πέφτουν στην ανάγκη τους και κάνουν ό,τι τους ζητηθεί, ξέροντας εκ των προτέρων ότι αποτέλεσμα δεν θα έχουν. Έτσι μας έχουν καταντήσει. Τόσο μα...ες, εν γνώση μας.
Είμαι κι εγώ απ' τους εκατοντάδες που πέσαν στην παγίδα και συμπληρώσαν την αίτηση, χάνοντας χρόνο, την ηρεμία τους και χρήματα. Ευτυχώς προσωπικά δεν έχασα πολλά γιατί τυχαίνει να έχω καλή φίλη δικηγόρο που με εξυπηρέτησε αφιλοκερδώς. Αφού στο Ελλάντα πρέπει να έχεις τουλάχιστο ένα φίλο γιατρό, δικηγόρο, κομπιουτεράκια και λογιστή για να επιβιώσεις κι εσύ και η τσέπη σου.
Δεν έχω κάποια έξτρα σχόλια, την κατάσταση περιέγραψε με ακρίβεια η Φένια, κι όχι μόνο από το συγκεκριμένο ποστ. Είμαι η "μουσικολόγα" φίλη της που την παρέσυρε εκείνη την αποφράδα νύχτα για να τρέχουμε σαν τις τρελλές να προλάβουμε το ήδη καπαρωμένο. Και είμαι ο ίδιος άνθρωπος που παρόλ' αυτά ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις στον περιβόητο ΑΣΕΠ, του οποίου τη διεξαγωγή υπόσχονται για τους μουσικούς από το υπουγείο εδώ και...δύο χρόνια.
θα κλείσω κι εγώ μ' ένα σιχτίρισμα για όλες αυτές τις μπούρδες, αν και πιστεύω πως ακόμα και σ' αυτό οδηγούμαστε επίτηδες από τους ιθύνοντες για να κουραστούμε και να μην ασχολούμαστε άλλο. Καλό κουράγιο σ'ολους όσους θα καταπιαστούν με το τέρας του ΑΣΕΠ γι άλλη μια φορά...

Leigh-Cheri είπε...

hnioxos, καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Ο Σαραμάγκου αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως Άνθρωπος γενικότερα. Και νιώθω πάρα πολύ τυχερή που μπόρεσα να τον γνωρίσω και από κοντά όταν είχε έρθει στην Πάτρα. Για το επερχόμενο βιβλίο έχω ακούσει κι εγώ και το περιμένω. Έχω ακούσει ωστόσο, ότι είναι μάλλον αυτοβιογραφικό...

Α ρε μουσικολόγα, κι είχα πει να μην ξανασχοληθώ. Αναρωτιέμαι πόσες φορές θα το ξαναπώ ακόμα! Όπως και να 'χει, εγώ σου εύχομαι και από μπλογκ, Καλή Τύχη!

Λου είπε...

Περασα μια βολτα να σου ευχηθω κι απο δω....Καλο Πασχα Φενια....καλη Επ-Ανασταση....θα βρεθουμε στους δρομους της φωτιας!!!

Leigh-Cheri είπε...

Καλό Πάσχα, λου!
Μακάρι η Ανάσταση να συντελεστεί φέτος...στα μυαλά του κόσμου πρώτα πρώτα, και στα κορμιά του έπειτα, μπας και ξεκουνηθεί από τους καναπέδες και κυνηγήσει τη ζωή του...
Γιατί ο Χριστός, είτε ανέστη όντως είτε δεν ανέστη, εμάς δεν βλέπω να μας σώζει. Είναι βαριά η περίπτωσή μας:-P

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σ' όλους!

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα να αφήσω και τα χρόνια μου πολλά στο χαλάκι της πόρτας σας.Εύχομαι ότι καλύτερο αγαπητή.

Ανώνυμος είπε...

geia sou Fenia mou

arxika tha ithela na zitiso signomi gia ta greeklish
:-(...

kai sti sinexia: giati den stelneis ena minima, epistoli sto asep - se kapion armodio (upourgio ergasias) - protinontas auto pou anafereis ( na zitountai oi epikuroseis, metafraseis ktl afou anakoinothei i proslipsi, prin apo tin epikirosi tis. einai poli logiko to epixirima sou. oti einai megalo eksodo mia aitisi gia enan anergo

isos na me exei kirieusei mia aisiodoksia proerxomeni apo to eksoteriko, edo fainetai kapia pragmata na douleuoun kapos kalitera. alla pragmatika pote den ksereis ti mporei na ginei.

kai ti kalitero apo to na etoimaseis mia tetoia epistoli simera proti Mai. poli kalo iono ton vrisko
- ionos: epistrofi sto metafisiko / progonika kataloipa -

filia

na eisai kala kai min apelpizesai oso diskola kai na einai. kapou tha iparxei mia akri mia dieksodos. tha tin vreis!!!!

evangelos

Lena. είπε...

Ασχετο,μα ίσως τελικά το πλέον σχετικό:
Victor Serge:"Αναμνήσεις ενός επαναστάτη",SCRIPTA.
Για να ταιριάζει με τα τραγούδια σου.Για να νιώθουμε λιγότερο ένοχοι..Γιατί υπάρχουν ακόμη λέξεις με σημασία,
όπως "αξιοπρέπεια",
"κίνημα","επανάσταση"..