Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Γουστάρω φοβισμένα ανθρωπάκια!:-)

“Οι εκπαιδευτικοί περίμεναν την υπουργό Παιδείας στην Πάτρα αλλά δεν ήρθε…

Το Σάββατο 12/6 είχε προγραμματιστεί να πάει στην Πάτρα (θέατρο Απόλλων) η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση του Δήμου, όπου θα βραβεύονταν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει απ' το Παν/μιο ή το ΤΕΙ Πατρών. Η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το Συντονιστικό Ωρομισθίων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ Πάτρας, το σωματείο των καθαριστριών και φοιτητικοί σύλλογοι πήραν απόφαση να παρέμβουν στην εκδήλωση. Πάνω από 300 άτομα μαζεύτηκαν έξω από το Θέατρο περιμένοντας την Υπουργό για να διαμαρτυρηθούν. Ωστόσο η Υπουργός δεν ήρθε προφανώς φοβούμενη την κατακραυγή του κόσμου.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την τελευταία …άτυχη επίσκεψή της στον Βόλο μάλλον θεώρησε ότι το όλο κλίμα δεν την σηκώνει για εκτός έδρας επισκέψεις. Έτσι, η οργή των παρευρισκομένων όπως ήταν φυσικό ξέσπασε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, μητροπολίτης, δήμαρχοι, πρυτανικές αρχές, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κ.α οι οποίοι πέρασαν μάλλον εύκολα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Όταν όμως μετά από 10 περίπου λεπτά έφτασαν μαζί οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο υφυπουργός κ. Κατσιφάρας, και οι κ.κ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος και στη προσπάθεια τους να μπουν μέσα στην αίθουσα, ο κόσμος άρχισε να τους φτύνει και να τους στολίζει με κοσμητικά επίθετα!!
Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους πολιτικούς ταγούς της Αχαΐας. Μετά από μια ώρα περίπου η ψυχική οδύνη τους εκτοξεύθηκε στα ουράνια! Είδαμε λοιπόν έντρομους τον υπουργό και τους βουλευτές κουστουμαρισμένους να τρέχουν κυνηγημένοι από το πλήθος, διασχίζοντας τη μεγάλη πλατεία Γεωργίου, σε χρόνο που θα ζήλευε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπόλτ , παρακάμπτοντας και σκοντάφτοντας σε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σε λόφους σε όλη τη πόλη λόγω του κλεισίματος της χωματερής στην Ξερόλακα, και οι οποίοι βουλευτές στην προσπάθεια τους να σωθούν εισέβαλαν σε γνωστή καφετέρια στέκι της πόλης.
Περιττό να πούμε ότι …φύγανε καφέδες, …. αναποδογυρίστηκαν τραπεζάκια και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Η όλη ιστορία πάντως τελείωσε όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι βουλευτές μετέβηκαν σε παρακείμενο γραφείο του κόμματος.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα είχαν την τύχη να τα τραβήξουν και κάμερες τοπικών καναλιών, που είχαν μαζευτεί για ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που γινόντουσαν δυο τετράγωνα μακριά από την πλατεία και έτσι με τα πρώτα επεισόδια έτρεξαν και αποθανάτισαν τα γεγονότα. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι αν τα κανάλια δείξουν αυτές τις σκηνές!! Μιας και όπως είδαμε και στη Τρίπολη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα περισσότερα ΜΜΕ επικρατεί η λογική «μούγκα στην στρούγκα».”


Πηγή: alfavita.gr


Πώς να τολμήσει να πάει; Πολύ φοβάμαι, το ξύλο δεν το γλυτώνει με τίποτα ως το τέλος!

Άλλο όμως θέλω να πω: Πώς διάολο νιώθει κάποιος γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ σ’ ολόκληρη τη χώρα; Δε νιώθει καταρρακωμένη την προσωπικότητά του; Δε νιώθει ξεφτιλισμένος; Τι σόι διαπαιδαγώγηση έχει δεχτεί στα παιδικά του χρόνια για να καταφέρει να μην θίγεται με τίποτα; Να τον φτύνουν, να τον βρίζουν, να τον βάζουν να χορεύει κάτω από την ντισκομπάλα σε ολόκληρο το διαδίκτυο, να τον κάνουν σούργελο, γενικώς –αφού βεβαίως, αυτός πρώτος έχει δώσει κάθε λόγο για να χαίρει τέτοιας εκτίμησης- κι αυτός να συνεχίζει ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα!!!

Εμάς μας στραβοκοιτάνε καναδυό άνθρωποι και, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι δεν φταίμε, δεν είναι κι η καλύτερή μας να γνωρίζουμε ότι δε μας χωνεύουν.

Αυτοί οι Διαμαντουλάνθρωποι, τι είδος όντος είναι;

Θα ήθελα μια επιστημονική απάντηση…

Κοινωνιολόγου, ψυχολόγου, ψυχιάτρου, ίσως…


11 σχόλια:

dimi είπε...

Δε γουστάρω φοβισμένους ανθρώπους για οποιονδήποτε λόγο αλλά όταν πρόκειται για ανθρωπάκια όπως πολύ σωστά χαρακτηρίζεις, τότε ναι. Δε μπορώ να πω ότι δεν το 'φχαριστήθηκα. Δε μπορώ να πω ότι διαβάζοντας τα κωμικοτραγικά γεγονότα δεν έσκασε ένα χαμόγελο στα χείλη μου...
Όσο για την απάντηση που ζητάς από τους ειδήμονες, δεν είμαι ούτε κοινωνιολόγος ούτε ψυχίατρος αλλά θα σου πω αυτό που λέει ο λαός. Όταν κάποιος δε χωνεύει ούτε τ' άντερά του πώς είναι δυνατόν να τον αφορά η όποια εναντίον του αντίδραση ή συμπεριφορά οποιουδήποτε αγνώστου του? Δεν είναι φτηνό επιχείρημα αυτό αλλά κοινή ομολογία: η ξινίλα στο πρόσωπο της γυναίκας αυτής είναι διάχυτη. Όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος δε μπορεί να διακρίνει σε καμία περίπτωση ίχνος ζεστασιάς ή έστω ανθρωπιάς στην κυρία Αννούλα. Η γυναίκα είναι ρομπότ, ψυχρός εκτελεστής εντολών που λαμβάνει από τ' αφεντικά της. Πώς να περιμένει λοιπόν κανείς να νιώσει ντροπή απέναντι στις οργισμένες αντιδράσεις των άλλων? Ούτε το παγόβουνο του Τιτανικού τέτοια ψυχρότις...
Ίσως ένα βρωμόξυλο - που όλο και περισσότεροι ονειρεύονται - να την κάνει να -μας- πονέσει λίγο...

ο Κυρ Αντρεας είπε...

μικρο μου χρυσοψαρο η μνημη μας εξαντληται στα γεγονοτα των τελευταιων ημερων.Αλλιως τα πραγματα θα ηταν ...αλλιως

Leigh-Cheri είπε...

dimi,πραγματικά, έτσι είναι, όπως τα λες. Υπάρχουν όντως άνθρωποι που δεν αγαπάνε ούτε τ' άντερά τους. Ας θυμηθούμε και την προηγούμενη υπουργό παιδείας. Δεν θέλω να είμαι κακιά, αλλά θα περίμενε κανείς ότι μετά το θέμα υγείας που της έλαχε θα καταλάβαινε το μάταιο της ζωής και θα ήταν πιο ανθρώπινη έστω στις δηλώσεις της. Αντίθετα, αυτή συνεχίζει ακόμα και bclass να κάνει εξωφρενικές δηλώσεις για ό,τι την ρωτάνε! Γι αυτό και μένω έκπληκτη και θα θελα επιστημονική απάντηση!

κυρ-Αντρέα, αν γινόσουν λίγο πιο σαφής θα με βοηθούσες να σου απαντήσω. Πάντως, αν εννοείς τη δική μου μνήμη, κάθε άλλο παρά μικρή είναι όσον αφορά σ' αυτό το πολύ συγκεκριμένο θέμα. Ήδη, τα τελευταία μου 4 τουλάχιστον ποστ, αναφέρουν πολλά σχετικά με τα της Διαμαντοπούλου. Και για το τι κάνει η ίδια στη ζωή της και για το ότι είχε εισηγηθεί χωρίς ντροπή παλιότερα την Αγγλική ως ισότιμή μας γλώσσα και μπορώ κι άλλα να θυμηθώ αν θέλετε. Για να μην αναφέρω τις "λέσχες" στις οποίες συχνάζει η...σοσιαλίστρια!

ο Κυρ Αντρεας είπε...

..οχι,καλη μου ,το σχολιο δεν ειναι προσωπικο.Ειναι απλα μια αναφορα στα φοβισμενα ανθρωπακια,στα αγριεμενα ανθρωπακια και γενικως σε ολα τα ανθρωπακια.
Ανθρωποι οπως η "κυρια" που αναφερεις ξερουν καλα πως αυτοι που ειχαν μαζευτει για να την "δειρουν" σε λιγες μερες θα σκεφτονται μονο που θα πανε διακοπες.
Δοξα το θεο εχουμε ,η μαλλον εχουνε τα μεσα,για να μας κατευθηνουν.Αλλοτε με σοβαρες αναλυσεις του κολου (σοβαρη δημοσιογραφια)και αλλοτε με καυστικη σατυρα (βλεπε λαζοπουλο).
Κατα τη γνωμη μου οι τελευταιοι ειναι και οι χειροτεροι,ισως γιατι πιστευεις πιο ευκολα καποιον που σε κανει να γελας,ισως γιατι εχουνε μεγαλυτερη τηλεθεαση.
Η πολιτικη στα χερια τους εγινε σατυρικη εκπομπη,και οι πολιτικοι
γελεία αντικειμενα.
Ισως τελικα ,οταν γελας με τα σαρδαμ του γιωργου ,ξεχνας ποσο επικινδυνος ειναι.Η πολιτικη ηταν σοβαρη υποθεση καποτε,και αν την ξαναδουμε ετσι ισως ολους αυτους τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν.
.. συγνωμη αν σε κουρασα ,αλλα και γω οτι θυμαμαι χαιρομαι

Leigh-Cheri είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα!
...Ωστόσο, πολύ σύντομα, μετά τις διακοπές ίσως, θα καταλάβουν κι αυτοί που δεν κατάλαβαν ακόμη τι μας κάνουν αυτήν τη στιγμή. Αναρωτιέμαι αν και πώς θα αντιδράσουν έστω τότε.

Δεν με κούρασες καθόλου.
Θενξ για την διευκρίνηση:-)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μου κάνει εντύπωση ότι το περιστατικό αναδημοσιεύεται μόνο από μία πηγή. Κανένα άλλο τοπικό ιστολόγιο ή κάτι ανάλογο δε διάβασα ή άκουσα να κάνει σχετικές αναφορές. Και κάπου εκεί φοβάμαι για την υπερβολή...

Leigh-Cheri είπε...

Δείμο, εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν και για τίποτα. Ο καθένας, ανάλογα με την κρίση και το μυαλό που διαθέτει, μπορεί να θεωρήσει όποια πηγή θέλει αξιόπιστη ή όχι. Έτσι κι εγώ απ' τη μεριά μου, δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω το συγκεκριμένο δημοσίευμα (παρόμοιες ενέργειες της Υπουργού έχουν δημοσιευτεί κι άλλες φορές) ενώ αντίθετα, δεν έχω ούτε έναν λόγο να θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του αξιόπιστους. Από την προεκλογική ακόμη περίοδο ως τώρα, έχουν πει τέτοια ψέματα κι έχουν αναιρέσει τόσες φορές και με τέτοια ταχύτητα και συχνότητα τα λόγια τους που δεν χρειάζονται ούτε το δικό μου ποστ ούτε το συγκεκριμένο δημοσίευμα για να δυσφημιστούν. Τα καταφέρνουνε θαυμάσια και μόνοι τους.
Κάθε μέρα και χειρότερα!

dimi είπε...

Πριν δύο μέρες είχα ένα ραντεβού με δυο φίλους στη Σβώλου. Καθώς είχαν αργήσει και τους περίμενα, βλέπω μια μικρή ομάδα ανθρώπων με πανό να στέκονται έξω από την πόρτα της Δημοτικής βιβλιοθήκης της Θεσσαλονίκης και να διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -κυρίως το ασφαλιστικό που σύντομα θα ψηφιστεί στη βουλή. Ρώτησα γιατί στέκονται στο συγκεκριμένο σημείο και μου είπαν ότι περίμεναν να έρθουν -για να τους τα ψάλλουν από κοντά- ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου οι οποίοι βρήκαν την ώρα να κάνουν ομιλίες στη βιβλιοθήκη. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν αρκετοί αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Γύρω όμως από την ομάδα που όσο πήγαινε και αυξανόταν υπήρχαν δυνάμεις και της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Μου έκανε εντύπωση το ότι μαζεύτηκε τόσο ισχυρή δύναμη για τόσο λίγους ανθρώπους. Οι αστυνομικοί δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει την πόρτα και λίγο πριν οι αγαπητοί κύριοι υπουργοί καταφθάσουν άρχισαν να απωθούν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο και να τον στέλνουν στο δρόμο ο οποίος φυσικά μετά από λίγο έκλεισε παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία. Είδα βερίκοκα και αυγά να εκσφενδονίζονται όχι από την πλευρά των διαμαρτυρομένων αλλά από τα...ΜΑΤ!!! Αφού κόπασαν για λίγο οι συμπλοκές αλλά ο κόσμος δεν έφευγε, αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα για την εμφάνιση του Βενιζέλου που είχε ήδη αργήσει για την ομιλία του λόγω των γεγονότων. Ανάμεσα σε φουσκωτούς, ειρωνικά χειροκροτήματα και γιουχαρίσματα προχώρησε στην άκρη του δρόμου σκυφτός και με βήμα γοργό. Δεν έριξε ούτε ένα βλέμμα στους συγκεντρωμένους λίγα μέτρα μακριά του. Ο κόσμος, περισσότερο εξαγριωμένος τώρα ήταν αποφασισμένος να περιμένει την κ.Υπουργό να κάνει την εμφάνισή της. Όταν φάνηκε από μια γωνιά όπου τόση ώρα περίμενε με περισσότερη συνοδεία από τον Μπένι, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Κανείς δε μπορούσε να συγκρατηθεί. Όχι μόνο όσοι ήταν στο δρόμο αλλά και όσοι παρακολουθούσαν έξω στις καφετέριες και τα φαγάδικα ξεσηκώθηκαν και τη γιούχαραν ακατάπαυστα. Οι μπάτσοι σε δράση και ο κόσμος πλέον να τη βρίζει. Ήμασταν όλοι όρθιοι και βρίζαμε τη γυναίκα. Και αυτή τι έκανε??? Σε όλη τη διάρκεια της πορείας της μέχρι και που πέρασε την πόρτα της βιβλιοθήκης μας κοιτούσε στα μάτια και γελούσε ειρωνικά!!! Το άτομο ή δεν έχει συναίσθηση ή δεν έχει συνείδηση. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν με τη δεύτερη εκδοχή. Δε μπορεί να τρως τόσο βρισίδι, τόση λεκτική επίθεση και να γελάς. Είσαι αναίσθητος. Τελείωσε.

Αυτό λοιπόν το μικροεπεισόδιο δεν το φαντάστηκα, δεν το διάβασα, δεν το άκουσα απ' αλλού. Το είδα και το βίωσα. Και η μόνη υπερβολή που υπάρχει σ' αυτό είναι η αντίδραση της υπουργού. Αλλά νομίζω ότι δε χρειάζεται να δει κάποιος με τα μάτια του κάτι ανάλογο για να καταλάβει. Η αναισθησία της συγκεκριμένης και των ομοίων της έχει φανεί εδώ και πολύ καιρό ώστε να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα, για τα ψέματά τους δε θα κάνω κανένα σχόλιο, αφού ήδη το έκανες τόσο εύστοχα. Εγώ απλά εξέφρασα μία απορία -εύστοχη θεωρώ- γιατί κανένα άλλο ανεξάρτητο μέσο επικοινωνίας (blog, ιστοσελίδα κτλ) δεν έθεσε το θέμα, ούτε καν Πατρινό. Δεν κρίνω γενικά την αξιοπιστία, αλλά τη συγκεκριμένη της πηγής. Συνήθως έχουμε μάθει όλοι να δημοσιεύουμε τέτοια σημαντικά γεγονότα. Έχουμε δει όμως και λανθασμένες ή υπερβολικές πληροφορίες να κυκλοφορούν μόνο από μία πηγή και να αναδημοσιεύονται συνέχεια και αργότερα που αποκαλύπτεται ότι είναι ψέμα ή λάθος κτλ να έχουμε ήδη πάθει τη ζημιά.

Ανώνυμος είπε...

Όλγα, οι πολιτικοί δεν αποτελούν ένα ενιαίο σώμα. Το ερώτημά σου υποθάλπει, αφελώς, την απλοποίηση και τη γενίκευση. Η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται στην ανάλυση των στατιστικών δεδομένων, σύμφωνα με τα οποία, το μόνο κοινό μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι η επιλογή τους να υποδύονται τον κοινωνικό αποδεκτό ρόλο του μπροστάρη. Ο κάθε ένας και η κάθε μια βιώνουν πολύ διαφορετικά την απόρριψη. Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι προσπαθούν αγωνιωδώς να ελέγξουν τη δημόσια εικόνα τους, μετριάζοντας έτσι τις όποιες δυσμενείς εντυπώσεις. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Ψυχολόγος

Leigh-Cheri είπε...

Σωστό σε βρίσκω -θεωρητικά μιλώντας.
Μόνο που εμένα, ορισμένοι απ' αυτούς, μου δίνουν την εντύπωση ότι όχι μόνο δεν προσπαθούν να ελέγξουν την εικόνα τους και να βελτιώσουν την κατάστασή τους, αλλά μάλλον κάνουν ό,τι μπορούν να την χειροτερέψουν!
Τέλος πάντων. Δικό τους θέμα. Δεν θα 'θελα καθόλου να είμαι στη θέση τους.

"Όλγα"?...Τς τς τς!
Μπορείς να με λες Φένια:-)