Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ!

Δεν υπάρχει πιο αξιολύπητος άνθρωπος από έναν πρωθυπουργό κράτους που απαντά ΣΕ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ:

«Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε την τρόικα»!!!


Δεν υπάρχει πιο αξιολύπητος άνθρωπος από έναν πρωθυπουργό κράτους που εμφανίζεται στο γυαλί με τέλειο μακιγιάζ κι έναν «έρπητα» στα χείλη, ελπίζοντας ότι ο λαός θα προσέχει το σημάδι της στενοχώριας πάνω στο στόμα του κι όχι το χώμα και τη λάσπη που εκτοξεύεται ΜΕΣΑ από αυτό και που προορίζεται ξεκάθαρα για να τον θάψει!!!


Δεν υπάρχει πιο αξιολύπητη, παιδαριώδης και αναξιοπρεπής δικαιολογία (το ψέμα κάνει μπαμ από μακριά!) από την δικαιολογία: «τα βρήκαμε χειρότερα απ’ ό,τι περιμέναμε.»

Παραιτηθείτε τότε!

Όπως λέει κι ο ήρωας του Κούντερα στην «Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι»: «Κι ο Οιδίποδας δεν ήξερε ότι πήγε με τη μάνα του, αλλά όταν το έμαθε, ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ»!

Όχι οι δικοί μας, βέβαια, ε; αυτοί είναι Θεοί. Είναι σωτήρες. Κι η δικιά τους ελαφρότητα είναι πιο αβάσταχτη κι από αβάσταχτη!

Αχ! «Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος;»



Και λίγα απλά Ελληνικά:


Δεν υπάρχει σοσιαλιστική κυβέρνηση που ό,τι μέτρο παίρνει θίγει, πνίγει και θάβει τον λαό και προστατεύει το κεφάλαιο.


Δεν υπάρχει σοσιαλιστική κυβέρνηση που ό,τι μέτρο παίρνει ευτελίζει, ξεφτιλίζει και καταργεί την δημόσια παιδεία, την δημόσια υγεία, την κοινωνική πρόνοια, ιδιωτικοποιώντας και ξεπουλώντας τα πάντα!


Και για φινάλε:

Από την Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών και Στόχων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος,
3 Σεπτεμβρίου 1974:
«Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού».


…………………………………………………………


«Για μένα το λοιπόν το πιο εκπληκτικό,

πιο επιβλητικό και πιο μεγάλο

Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε!»

23 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ δεν το προσωποποιώ. Είναι θέμα πολιτικής (σημερινών επιλογών και του παρελθόντος). Ωστόσο, δεν πείθομαι κιόλας ότι φταίνε μόνο οι πολιτικοί.

Leigh-Cheri είπε...

Ποιος το προσωποποιεί; Πρώτη απ' όλους έχω πει ότι είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Χρόνων! Όχι τωρινή. Ούτε των προηγούμενων ΜΟΝΟ. Ο πρωθυπουργός της όμως είναι ο επίσημος εκπρόσωπός της. Αν θες, να διορθώσω λέγοντας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ απ αυτήν που εκφράζει ο πρωθυπουργός κι οι υπουργοί του αυτή τη στιγμή. Ας παιξουμε με τις λέξεις. Το ίδιο μου κάνει. Πάντως, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Πες τα! Πες τα!
Αλλά που φτάσαμε! Να χρειάζεται να εξηγήσεις τα απολύτως αυτονόητα.

Και για να το συνεχίσω, δεν υπάρχει και πιο αξιολύπητος λαός που ...του παίρνουν τα μέτρα και αυτός το μόνο που κάνει σε συλλογικό επίπεδο είναι να συνεχίζει να γεμίζει τις σύγχρονες αρένες και να φωνάζει "ΟΛΕ!" στις πουλημένες φανέλες.

(Και αυτό ασφαλώς, για να εξηγούμαστε, δεν αποτελεί κανενός είδους συγχωροχάρτι για τους αξιολύπητους πολιτικούς που ανεφέρεις.)

Lena. είπε...

Ενα εαμίτικο σύνθημα έλεγε πως
"ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ `Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΤΑ ΟΠΛΑ"
Κυρίως όσοι στελεχώσαμε από την εφηβεία το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσαμε την αμηχανία και είμαστε σήμερα θυμωμένοι.Τέλος πια με την απέλπιδα προσπάθεια να επωμιστούμε ενοχές.Η άνευ όρων παράδοση της πατρίδας στις επιταγές ενός "πούρου" νεοφιλελευθερισμού πρέπει να μας εξοργίζει.Είναι μόνο η αρχή.
Αυτή η φράση "δεν είναι τώρα ώρα για απόδοση ευθυνών"
τί προμηνύει?
Αν δεν αποδοθούν ευθύνες και δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία,τί ακολουθεί?
Γιατί δεν μας ενημερώνουν για το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας?
Εύστοχο το ερώτημα του δημοσιογράφου από το Αλ Τζαζίρα προς τον Παπακωνσταντίνου:
"-Eνάμιση μήνα πριν μας διαβεβαιώνατε πως τα μέτρα επαρκούν..σήμερα επανέρχεστε με νέο πακέτο μιλώντας για επανεκτίμηση της κατάστασης.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τώρα?"
Ούτε το φόντο με τις βαρκούλες στο Αιγαίο,ούτε ο έρπης στα χείλη,ούτε ακόμη και οι μαύρες/μωβ γραβάτες συγκινούν κανέναν.Αυτός είναι πολιτικός Μεσαίωνας κι αποτελεί το ιστορικό βάρος που θα φέρει και θα πληρώσει η παρούσα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Την απώλεια της εμπιστοσύνης του λαού στην εντιμότητα και την ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων

Από την ώρα της πορείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις με αφορμή την πανελλαδική απεργία, να καταλάβουμε τις πόλεις. Να μην φύγει κανείς μέχρι να πάρουν πίσω τα μέτρα. Καθιστική διαμαρτυρία, ειρηνική που θα κλείσει το κέντρο των πόλεων για όσο χρειαστεί. Να μετατρέψουμε με το έτσι θέλω την απεργία σε διαρκείας και να μην κουνηθούμε αν δεν νικήσουμε! Στην Αθήνα να ξεκινήσουμε αποκλείοντας τη Βουλή, την Ομόνοια και τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο.

Οι μπλόγκερς προσππάθησαν να "πουν" κάτι πριν από καιρό και τώρα πρέπει με την κίνησή τους να "φωνάξουν" δυνατά...


Υπάρχει ομάδα στο φατσοβιβλίο. Προωθήστε το σε όσους νομίζετε, ανεβάστε το στα μπλογκς που διαβάζετε, στους δικούς σας χώρους. Μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να το έχουν μάθει όλοι, σε όλη την Ελλάδα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ας αρχίσουμε από κάπου!

Zaphod είπε...

Δεν με αρεσει αλλά αναγκαζομαι να συμφωνήσω. Η πραγματικοτητα ειναι αυτη. Ο σοσιαλισμος του ΠΑΣΟΚ εχει τελειωσει εδω και χρονια. Τωρα απλα μας κοροϊδευουν στα μουτρα μας

Miss Pink είπε...

αυτό που σιχάθηκε ο κόσμος είναι η κοροϊδία..
μιλάνε για δύσκολες ώρες άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πάει να πεί καν το ρήμα ΔΟΥΛΕΥΩ...
τζάμπα αγώνες χρόνων..
και γιατί???
γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι μαλάκες..
αποφάσισαν μια χούφτα άνθρωποι για εκατομμύρια κόσμο!
ατέλειωτη κουβέντα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά καλέ μην αρπάζεσαι... Δεν είχα διάθεση να ανασκευάσω την πολιτική τους ή να την ωραιοποιήσω (τουλάχιστον στα οικονομικά). Ωστόσο, θυμίζω και τις δικές μας ευθύνες (μαύρο χρήμα, εισφοροφυγή κτλ).

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Εγώ πάντως ούτε μαύρο χρήμα βγάζω ούτε φοροδιαφεύγω. Μου επιτρέπετε λοιπόν να μην έχω μερίδιο στην ευθύνη (σας);

Leigh-Cheri είπε...

Tertul, πολύ ΠΟΛΥ σωστό αυτό που λες! Και ότι "του παίρνουν τα μέτρα", αφού για θάψιμο τον στέλνουν, και ότι το μόνο που κάνει σε συλλογικό επίπεδο είναι...το γήπεδο! Θέλω να πιστεύω ότι τώρα θα τα καταφέρει να προχωρήσει και λίγο παραπάνω. Ν' αντιδράσει επιτέλους!

lena,κι οι εαμίτες πολλά είπαν κι ο Μπρεχτ άλλα τόσα, αλλά πού καιρός για να ξεκουνηθούν οι άνθρωποι από τους καναπέδες! Για να δω τώρα που δεν θα έχουν καναπέδες καν!
Σόρυ που αντέγραψα απ' το μπλογκ σου την διακύρηξη του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ενημερώσω, αλλά εξυπηρετούσε όπως καταλαβαίνεις αυτό που ήθελα να πω εδώ:-)

ανωνυμε, μακάρι να 'χει αποτέλεσμα μια τέτοια προσπάθεια κατάληψης. Μαζικότητα, εννοώ. Οποιαδήποτε εκδήλωση ουσιαστικής αντίδρασης είναι σημαντική!

Leigh-Cheri είπε...

zaphod, έτσι είναι. Το ζήτημα είναι εμείς τι θα κάνουμε γι' αυτό. Κι ως πότε, ως σε ποιο σημείο θα τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν.

miss pink, θέλω να πιστεύω ότι κανένας αγώνας δεν πήγε τζάμπα. Αν μη τι άλλο, εμείς, όσους μας κόβει εννοώ, ας χρησιμοποιήσουμε τους προηγούμενους αγώνες ως πηξίδα για τους δικούς μας. Ίσως είναι κι αυτό τρικάκι του συστήματος. Να βλέπει ο αποκοιμισμένος κόσμος και να λέει:"Να, είδες; Τίποτα δεν γίνεται με τους αγώνες!" Ε δεν θα τους περάσει. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!

δείμο, όχι, δεν αρπάχτηκα. Και συγγνώμη για τον απότομο ίσως τόνο, αλλά είναι η ένταση των ημερών που ζούμε...Δικαιολογημένη, νομίζω;-)
Πάντως, ούτε κι εγώ συμμερίζομαι την μπουρδολογία περί "συλλογικής ευθύνης", έτσι όπως παν να μας την περάσουν. Ούτε κι εγώ είχα συμμετοχή σε μαύρο χρήμα ούτε και σε φοροδιαφυγές. Κι επιπλέον, αυτούς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ! Ούτε και τους προηγούμενους, βέβαια. Και στους δρόμους είμαι πάντα και το εκλογικό μου δικαίωμα ασκώ κι ό,τι μπορώ το κάνω. Γιατί να τσουβαλιαστώ στο τσουβάλιασμα της "συλλογικής ευθύνης"; Αρνούμαι!

Lena. είπε...

"να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές:
απροσάρμοστοι,καταπίεση,
μοναξιά,τιμή,κέρδος,εξευτελισμός
για το μάθημα της Ιστορίας"(Κ.Γώγου)

Με τέτοιο τρόπο "Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ ΑΡΧΏΝ" θα παραμείνει εντός μου ,Φένια.Σε περιστάσεις δύσκολες,σαν την παρούσα προέκυψε.Με όρους ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,στους δρόμους της εξορίας,όχι σε κυβερνητικά γραφεία και λόμπυ ξενοδοχείων.Υπό αυτήν την έννοια είναι γνώμονας στην αναλυτική σκέψη.Υποκείμενο των εξελίξεων θεωρεί τον ΑΝΘΡΩΠΟ,όχι "τις αγορές".
Οσοι λοιπόν ανακάλεσαν τη διακήρυξη δια των πράξεών τους είναι υπόλογοι.Στην ιστορία.Και θα το πληρώσουν,ασχέτως αν "νοιάζονται" ή όχι..

Leigh-Cheri είπε...

Ναι???
Και ως εκπρόσωποι αυτής της διακήρυξης, δε με νοιάζει αν είναι υπόλογοι. Είναι ΨΕΥΤΕΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΙ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ! Και το μεγαλύτερο κακό που έκαναν, τόσο οι νυν όσο και οι προ ΝΔ κυβερνήσεις τους, είναι ότι ανηθικοποίησαν πλήρως και τον κόσμο.
Λυπάμαι Λένα, αλλά θεωρώ ότι, ακόμη κι αν τη διακηρυξη την έχτισε ένα "φωτεινό" και καλοπροαίρετο μυαλό, στην πράξη οι υπηρέτες της απότυχαν παταγοδώς!

Όσο για την Γώγου, δεν θα στήριζε ποτέ ΠΑΣΟΚ. Ούτε κι ο Τσε, βέβαια, έτσι;

dr. zivego είπε...

Και ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ νοιώθουν οργή για το κόμμα που στήριζαν τοοοσα χρόνια!Γιατί λένε ότι έχει πάψει να αντιπροσωπεύει το σοσιαλιστικό ιδεώδες! Γύρισα πίσω στο 1989 και δεν το κατάλαβα? Που ζω εγώ εδώ και 33 χρόνια? Πέρα από την πλάκα (ο Θεός να την κάνει),αυτοί που στηριζάν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα ξέρουν κάλα ότι στην ούσια στήριζαν τα μέγαλα συμφέροντα.Οποίος λεεί ότι δεν το γνώριζε πρέπει να είναι ή μεγάλος βλάκας ή εκτός πραγματικότητας[χαρακτηρισμούς που μέχρι χθές τους χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι για τους...κουμούν..(πιπέρι στο στόμα)]. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: <>. George Papandreou(Πλάκα κανώ)

dr. zivego είπε...

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ. George Papandreou (Πλάκα κάνω)

island είπε...

Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως υπήρξε κάποτε σοσιαλισμός. Τουλάχιστον για την Ελλάδα.

Τώρα βέβαια τρώμε το αγγούρι και να μου το θυμηθείς πως θα πούμε και ευχαριστώ. Ακόμα και αυτήν την ώρα γίνονται ξεχωριστές πορείες από ξεχωριστά κινήματα. Λες και τα βασικά αιτήματα του λαού είναι διαφορετικά.

Leigh-Cheri είπε...

Αχ καημένη Ρόζα, τι σου 'μελλε να πάθεις! Αναμνηστική πλακέτα απ' την Κατσέλη! Τα ματάκια μου πώς δεν βγήκανε τότε που το είδαν! Τα κοκκαλάκια σου εσένα φαντάζομαι πόσο θα τρίξαν!

island, δυσκολεύεσαι απλά γιατί ποτέ δεν υπήρξε! Τις συμφωνίες που μας δέσαν χειροπόδαρα και που τώρα βιώνουμε τ' αποτελέσματά τους, τις είχαν υπογράψει οι ίδιοι πολλάαααα χρόνια πριν! Όχι τώρα! Και πού 'σαι! Ήδη βάνουμε υποθήκη και ελληνική γη! Εδώ θα είμαστε και θα το δεις.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα, Leigh-Cheri, αν θέλεις μπορούμε να το δούμε κι αλλιώς. Πόσες καταγγελίες έκανες κι εσύ κι εγώ για λαδώματα δίπλα μας; Άσε που και οι δυο (αν θυμάμαι καλά) κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα...
θα μου πεις, βέβαια, και με το δίκιο σου ότι αυτά τα μαύρα χρήματα είναι ψιλολόγια. Και ξαναδεχτώ το δίκιο σου. Ωστόσο, και τούτα δείχνουν τη δική μας στάση απέναντι στο κράτος και τη δική μας μικρή ή μεγάλη διαφθορά.

Leigh-Cheri είπε...

Προς ενημέρωσή σου εγώ ΟΥΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΝΩ! Ποτέ δεν έκανα.
Αλλά και βέβαια δεν έχω καταγγείλει κανέναν για κάτι τέτοιο. Αλίμονο! Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν κάποια παιδιά ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Ποτέ δεν θα κατάγγειλα τέτοιες περιπτώσεις! Τα χοντρά τα χρήματα, άλλοι τα τσεπώνουνε εις βάρος του λαού. Και τους γνωρίζουμε καλά.

Leigh-Cheri είπε...

Α! Επίσης, μόλις την περασμένη Παρασκευή, απολύθηκα από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μετά τη λήξη της σύμβασης που μου έκανε το ΥΠΠΟΤ (ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ κι αυτό)ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ!!!!!
Σοσιαλιστική σύμβαση! Σε λίγο και ημέρας! Φρέσκιες φρέσκιες οι συμβάσεις, σαν το γάλα!

Άσε δείμο. Σκέψου κι αναθεώρησε καλύτερα:-)

dimi είπε...

Α ρε Leigh! Όπως έλεγε ένας φίλος μου "έχεις καταντήσει συγκινητική". Συγκινείς τον κόσμο! Ούτε καν ιδιαίτερα? Χαλάς την πιάτσα ρε αδερφάκι...
Λοιπόν Δείμε, εγώ έχω υποπέσει στο παράπτωμα των παραδόσεων ιδιαίτερων μαθημάτων εδώ και πολλά χρόνια. Χρόνια τώρα βγάζω μαύρο χρήμα χωρίς να κόβω απόδειξη παροχής υπηρεσιών ενώ τα τελευταία 4 χρόνια δουλεύω παράλληλα και στη δημόσια εκπαιδευση (τουλάχιστον οι μαθητές του σχολείου μου δεν είναι και μαθητές των ιδιαίτερών μου...Επίσης όταν λέω δουλεύω εννοώ, ημιδουλεύω, ωρομίσθια εργασία εκτελώ). Αν αυτό σημαίνει ότι έχω έστω και στο ελάχιστο μερίδιο ευθύνης για την κλοπή χρήματος από το κράτος, αν αυτό με κατατάσσει στους φοροφυγάδες, αν εξαιτίας αυτής της στάσης μου πρέπει να δεχτώ το δίκαιο των μέτρων που έχουν επιβληθεί στους πονηρούς Έληνες και αξίζω καταγγελίας, τότε αγαπητέ Δείμε, τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σου να τα παραδώσεις όποτε και με οποιονδήποτε τρόπο εσύ νομίζεις ώστε να παταχθεί η διαφθορά και η ανέντιμη συμπεριφορά πολιτών προς το κράτος.

Leigh-Cheri είπε...

Άσε dimi! Όσον αφορά στο εργασιακό, φαίνεται ότι είμαι όντως αξιολύπητη! Χαχαχα!
Όπως όμως είπε κι ένας άλλος φίλος μου-και που τώρα είναι ακόμη πιο επίκαιρη κι εύστοχη η ατάκα του-:"Ναι, αλλά εσύ γελάς!"
Και φαίνεται τώρα πιο έντονο γιατί εμείς δεν είχαμε και πολλά να χάσουμε ούτως ή άλλως, και επίσης, τα λέγαμε αυτά, ότι έτσι θα γινόταν, ότι αν ο διπλανός σου έχει πρόβλημα σύντομα αυτό θα γίνει και δικό σου, κι ήμασταν χαζοί και γραφικοί. Κοίτα τώρα ποιοι πανικοβληθήκανε! Αυτοί που ελέω ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ νομίσανε πως είναι βολεμένοι.
Λυπάμαι. Πραγματικά, λυπάμαι...Αλλά δεν μπορώ και να μην γελάω...Πικρά, αλλά...

Πάντως κι εσύ βρε κοπελιά, πολύ πλεονέκτρα είσαι. Δεν φτάνει τόσα χρόνια που σου δώσαμε ευκαιρία να γνωρίσεις τα γύρω χωριά με τα ωρομίσθια, πληρώνοντας μόνο κάτι λίγα για βενζίνες κλπ από την τσέπη σου, θέλεις να τα παίρνεις κι από ιδιαίτερα, θέλεις και να θεωρείσαι και αδιόριστη εκπαιδευτικός! Και πλεονέκτρα και θρασύτατη, δηλαδή;-)
Ντροπή σου!

Lena. είπε...

ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Καταβροχθίσαμε όλα τα ζώα στο γλέντι
Δεν γλίτωσε, σπονδή συγγνώμης έστω, ούτε η τσίκνα
Ακόρεστη η ανάγκη κι αφελής, ξύπνησε την απληστία
Καήκαμε στου ήλιου την περίμετρο
Όταν ξυπνήσει ο λογικός
Δεν θα βρει τίποτα να λυπηθεί
Λύση να βρει
Κι αυτό το αναπόφευκτο, του τέλους μάθημα
Νόημα πια δεν έχει.

Απόστολος Λυκεσάς («Τω αγνώστω»)