Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

Why 100 days?


Λοβέρδος: “Η κατάργηση των μορφών ελαστικής εργασίας και αδύνατη είναι και δεν μας εκφράζει.Γιατί υπάρχουν ανάγκες γι’ αυτή τη μορφή απασχόλησης, εδώ κι εκεί, στο χώρο των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.”



Ok. Ευχή δική μου: Και στα παιδάκια σου Λοβέρδο μου (αν έχεις). Στο κεφαλάκι τους η ελαστική εργασία και άμεσα μάλιστα, αφού αυτή είναι η μορφή απασχόλησης που σας εκφράζει.



Σχόλιο: Η “απασχόληση”, φαίνεται, έφυγε μόνο από την διατύπωση του Υπουργείου Εργασίας, όχι όμως και από το λεξιλόγιό τους, πολύ δε περισσότερο από τα σχέδια μες στο μυαλό τους.



Λοβέρδος 2: “Το δικαίωμα στην εργασία είναι μια καλή διατύπωση. Ορισμένοι μάλιστα, λένε κι ότι απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας. Είναι μια καλή διατύπωση. Στην πράξη όμως, στην καθημερινότητα όμως, έχεις άλλου είδους ανάγκες.”!!!?



Σχόλιο copy από την Ελληνοφρένεια: Kι όπως πολύ σωστά είπε ο Υπουργός Εργασίας, ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ”.



Όσο να πεις, ο Σοσιαλισμός είναι πλέον γεγονός.

Ναι στην ελαστική εργασία! Είναι η κατεξοχήν μορφή απασχόλησης με κοινωνικό πρόσωπο.

Κι όσο για το “δικαίωμα στην εργασία”, είναι απλά μια διατύπωση. Οι ανάγκες μας όμως είναι άλλες.


Ποιες 100 μέρες!...

8 σχόλια:

Χριστίνα Ανέφελη είπε...

Το είδα κι εγώ χθες βράδυ και την αντίδρασή μου τη φαντάζεσαι. Ε βέβαια, πώς να μας "εκφράσει" η κατάργησή τους, όταν η τελευταία δεν "εκφράζει" τα συμφέροντά μας; Συγγνώμη, αλλά όποιος περίμενε κάτι διαφορετικό πρέπει να είναι το λιγότερο αφελής...

Ποιος σοσιαλισμός, ρε Φένια; Ποιες 100 ημέρες; Είπαμε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας αλλά όχι κι έτσι!

Σε φιλώ και το κλείνω εδώ, για να μην πω τίποτα βαρύ!

Με αγάπη,
ένα ακόμα "παιδί - λάστιχο"

Κώστας είπε...

Είδα κι εγώ το απόσπασμα από ελληνοφρένεια. Ας περιμένουμε πάντως λίγο ακόμα για να κρίνουμε καλύτερα από τις πράξεις τους κι όχι απ' τα (κυνικά) τους λόγια.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς, ο Λοβέρδος πάτα ανήκε στη δεξιά ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς που ανέλαβε τέτοια θέση...

Ανώνυμος είπε...

δυστηχώς το θέμα "εργασία" / "απασχόληση " δεν απασχόλησε την τριτοκοσμική χώρα που λέγεται Ελλάδα και έρχεται ο κάθε Λοβέρδος να τα κάνει σούργελο


άραγε νιώθουν οτι μιλάνε για ζωές.
;
έστω των άλλων...

Leigh-Cheri είπε...

Ανέφελη, κι όμως, την υποτιμούν! Κι όμως, τους δίνουμε οι ίδιοι το δικαίωμα να ΜΑΣ υποτιμούν. Και μάλιστα με..."δημοκρατικές" διαδικασίες.

Κώστα, τι ακριβώς να περιμένουμε; Να δούμε μήπως τελικά ΔΕΝ ακολουθήσει την πολιτική που πρεβεύει; Πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο; Και τότε γιατί τα λέει; Σχιζοφρένεια έχει; Εγώ πάλι πιστεύω πως μ' αυτά, μόλις που μας προϊδεάζει. Η συνέχεια στην πράξη θα 'ναι πολύ χειρότερη, φοβάμαι. Και, προσωπικά, δεν χρειάζομαι χρόνο για να καταλάβω ή να κρίνω. Μπορώ να σου βάλω και στοίχημα, αν θες. Και, ειλικρινά, θα χαρώ όσο δεν φαντάζεσαι να το χάσω τελικά!

δείμο, και είναι μόνο αυτός; Και μόνο το ότι την πρώτη κιόλας μέρα, ορίζεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ για μένα, τα λέει. Δεν χρειάζομαι 100! Όπως είπε και η Ανέφελη, για ανεγκέφαλους ψάχνουν; Άσε που εγώ, "σοσιαλιστικό" κόμμα με "δεξιά ομάδα", όπως λες, δεν μπορώ να το καταλάβω...

Αλέξανδρε, αυτή τη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα. Και με τον χαρακτηρισμό "τριτοκοσμική" και στο ότι το θέμα, επί της ουσίας και δυναμικά, δεν αντιμετωπίστηκε από κανέναν (πέρα από κάποιους "γραφικούς" που το παλεύουν πάντα). Και καλά, αυτοί που αποφασίζουν, εννοείται πως δεν νοιάζονται για τις ζωές των άλλων, που λες. Αυτοί οι "άλλοι" όμως ρε γμτ, γιατί τους κάνουνε τη χάρη;

Ανώνυμος είπε...

γιατί έχουν εξουσία σε αυτές τις ζωές....

dimi είπε...

Τα είπατε όλα οι προλαλήσαντες, τα είπε όλα κι ο Λοβέρδος. Δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει τι συμβαίνει και -το χειρότερο- τι τον περιμένει.
Ανήκω κι εγώ στις χιλιάδες των ελαστικών "εργαζομένων".

Νάντια Κομανέτσι

Leigh-Cheri είπε...

Αχ, Κομανέτσι μου!
Πάνω απ' όλα η ευλυγισία!
Το Κράτος φροντίζει γι' αυτό.
Απ' όλες τις απόψεις...
Σου παρέχει μια "ελαστική εργασία", μέσω μιας "ευέλικτης πολιτικής" -ελιγμός εδώ, ελιγμός εκεί, ελιγμός παραπέρα- και τις πιο πολλές φορές, απαιτεί να έχεις και "ευέλικτη μεσούλα". Τι; Έτσι, χωρίς υποκλίσεις κι επικύψεις θες να σου παραχωρήσει θέσεις; Με ποιο δικαίωμα τις ζητάς; Δικές σου είναι;