Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Κατάργηση του εορτασμού της Ημέρας της Απελευθέρωσης των Σκλάβων

Αντιγράφω από Καθημερινή, 26-03-2009:

Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον καταργεί μια αργία για να εξοικονομήσει χρήματα.
Για λόγους οικονομίας στον προϋπολογισμό, όπως και άλλοι συνάδελφοι του σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, ο δήμαρχος της πόλης της Ουάσινγκτον θα καταργήσει μια ημέρα αργίας, την Ημέρα της Απελευθέρωσης, που εορτάζεται η επέτειος της απελευθέρωσης των σκλάβων, σε μια πόλη όπου η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι μαύροι.
Ο δήμαρχος Αντριαν Φέντι, μαύρος και ο ίδιος, ελπίζει ότι με την κατάργηση της αργίας και των εορτασμών θα εξοικονομήσει 1,3 εκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2010.
Η επέτειος γιορτάζεται ετησίως στις 16 Απριλίου, δήλωσε η Ερικα Στάνλεϊ εκπρόσωπος του δημάρχου.

Την «Ημέρα της Απελευθέρωσης» τιμάται η ανάμνηση της υπογραφής από τον πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, το 1862, του διατάγματος για την απελευθέρωση 3.000 σκλάβων στην Ουάσινγκτον και ταυτόχρονα την απελευθέρωση όλων των μαύρων σε όλη τη χώρα μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.”


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/03/2009_272749

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τι σχόλιο να κάνω;…
Αυτή τη στιγμή –και νομίζω και για ολόκληρη τη βδομάδα που μας έρχεται- στην Ουάσιγκτον γιορτάζουνε μία γιορτή λουλουδιών, επειδή αυτή την εποχή ανθίζουν κάτι, ομολογουμένως, πολύ όμορφα δέντρα, κάνοντας διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι στους δρόμους. Ένα φεστιβάλ για την ανθοφορία. Για τα πανηγύρια αυτά, ο δήμαρχος δεν ξοδεύει χρήματα; Αναρωτιέμαι… Και, εν πάση περιπτώσει, από τόσες αργίες που έχουν καθιερωθεί, η Ημέρα της Απελευθέρωσης των Σκλάβων θεωρήθηκε η πλέον άχρηστη και ως εκ τούτου, η καταλληλότερη για να καταργηθεί; !!!!!
Τα υπόλοιπα, δικά σας...

2 σχόλια:

island είπε...

Και εγώ δεν έχω κάτι να πω αγαπητή. Μάλλον πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως οι σκλάβοι δεν καταργήθηκαν αλλά αποκρύφτηκαν σε αμπάρια ως καθρομετανάστες.

Lefteris Sketo είπε...

Γιατι ποτε εγινε πραγματικη απελευθερωση?Καλο ειναι αυτο Φενια ας πεσουν οι Μασκες,οι Σκλαβοι δεν ειναι πλεον μονο Μαυροι!!!!!