Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

Επάγγελμα: νεκροθάφτης στο Πανόραμα


Ζητάνε νεκροθάφτη στον Δήμο Πανοράματος.

Να κάνω κι εκεί μια αίτηση;

Τέλεια θα είναι!

Πρώτον, θα θάβω κόσμο

(και μάλιστα, high society)

και δεύτερον, θα με ρωτάνε: "Τι δουλειά κάνεις;"

Και θ’ απαντώ όλο καμάρι:

"Νεκροθάφτης. Αλλά στο Πανόραμα!"

Λίγο το 'χεις;

Άσε που θα το βάλω και στο βιογραφικό μου!

Υπέροχο;!
Πάντως, αλήθεια θα είχε πλάκα να κάνω μια τέτοια αίτηση, έστω και μόνο για να δω τις φάτσες αυτών που θα την πάρουν για να την πρωτοκολλήσουν!

Εδώ που φτάσαμε!... Θα το σκεφτώ σοβαρά...
Χαχαχα!

12 σχόλια:

Σοφία είπε...

..χαχα! Γελάω ηχηρά! Μπαίνω στο μπλογκ σου, σκοπεύοντας να αφήσω κόμμεντ σχετικό με τον "Ξένο" του Καμύ. Το έχω, μάλιστα, ψιλοσυντάξει στο μυαλό μου, εσύ, όμως, με προλαβαίνεις με το νέο ποστ σου και με στέλνεις από τα γέλια.

Μ' αρέσει όταν εμφανίζεσαι αιχμηρή και σαρκαστική. Ίσως επειδή το κάνεις σπάνια και χωρίς να χάνεις την ευαισθησία και την τρυφερότητά σου.

Σε χαιρετώ, τραγουδώντας τι άλλο; --- "Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη.."

Ανώνυμος είπε...

χωρίς να σε στεναχωρώ ,η θέση του νεκροθάφτη θέλει τρελά προσόντα και μεγάααλο κονέ.βλέπεις έχει πολλά τυχερά...
επιπλέον οι απαιτήσεις της δουλείας είναι πιο πολυδιάστατες από όσο φαντάζεσαι.

υπέροχο το κείμενο του καμύ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι με ΑΣΕΠ;

haxou aka joy! είπε...

Εγώ προτείνω να την κάνεις την αίτηση. Αλλά δε θα απαντάς "νεκροθάφτης" αλλά "P.R. σε κηδείες".

Στο κάτω κάτω στο Πανόραμα θα εργάζεσαι.

Erwtas Stomaxhs είπε...

Μα καλά ο δήμος Πανοράματος τι να τον κάνει τον νεκροθάφτη; Άστεγοι και άποροι απ' όσο γνωρίζω εκεί δεν υπάρχουν για να τους θάβει δημοσία δαπάνη και τους άλλους τους αναλαμβάνουν έτσι κι αλλιώς οι εργολάβοι.
Πάντως εγώ θα έλεγα να προτείνουν την θέση τιμητικά σε κάποιον απ' τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 όπως έκανε ο δήμος Κηφισιάς με τον Νικοπολίδη για την θέση του κηπουρού. Κρίμα πάντως γιατί του Νικοπολίδη πιο πολύ θα του ταίριαζε νεκροθάφτης παρά κηπουρός με τέτοια βρυκολακίσια μούτρα που κουβαλάει...

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Ναι ρε, γιατί όχι; Μπορείς να κάνεις γυμναστική στα ζόμπι έτσι που θα τα έχεις μαζεμένα και στοιχισμένα! χα χα!

Σοφία, το σωστό είναι: "Δεν θα γεράσουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!"
;)

Leigh-Cheri είπε...

Σοφία, χαίρομαι που σ' έκανα και γέλασες. Μόνο το γέλιο θα μας σώσει.
...Σιγά να μην πεθάνουμε!

Alexandros, γιατί βρε με απογοητεύεις κι εσύ! Και την ήθελα τόσο αυτή τη θέση:-(

δείμος, Χαχαχα! Κανονικά θα έπρεπε. Ως γνωστόν, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει την πρόσληψη με αξιο(γκουχ γκουχ!)κρατικά κριτήρια! Θα δίναμε και μαθήματα. Ανατομία, κάτι σε Κηπουρική/Γεωπονία/Αρχιτεκτονική τάφων, Ξυλουργική, αλλά και Ξυλογλυπτική (γιατί η high society, όσο να πεις, θα θέλει και το σχεδιάκι της στο φέρετρο), Ανθοκομία για το γύρω παρτεράκι και, τώρα που το σκέφτομαι, και τα ΤΕΦΑΑ μου δεν θα πάνε χαμένα: μία άρση βαρών (ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να σηκώσεις το φέρετρο) και μία φυσική κατάσταση όλο και θα χρειαστεί. Αν έχετε να προτείνετε κι άλλα μαθήματα, είμαι όλη αυτιά. Και οι ερωτήσεις παρακαλώ, πολλαπλών επιλογών.

haxou, αν και οι P.R. δεν είναι ο τομέας μου, δίκιο έχεις. Θα λέω κιόλας: "Γνωρίζω το τάδε ζόμπι, δεξιά και το αρχιζόμπι από πάνω."

ervtostomaxi, δεν κατάλαβες ότι τόσα χρόνια στην Ελλάδα έχουμε κράτος πρόνοιας των εύπορων, εύρωστων και οικονομικά επιφανών μερίδων της χώρας, προστατεύοντας όσο μπορούμε τα συμφέροντά τους και απαλλάσσοντάς τους από φόρους και τέτοια πράγματα που αρμόζουν μόνο στους φτωχούς;

tertul, μου θύμισες τώρα τον Δράκουλα των Εξαρχείων (λέω να εντάξω και τον τέλειο Δράκουλα-Τζούμα στις P.R. μου!) που έφτιαξε το ανθρωπόμορφο εκείνο από κεφάλι Πανούση, σώμα Χατζιδάκι και δάχτυλα δεν θυμάμαι ποιανού. Λες να ζητάω ποσοστά από ανάλογες δρακουλο-επιχειρήσεις?

Zpi είπε...

Ε αμάν ρε Φένια, αμάν! Βρήκες τέτχοια προκήρυξη θέσης και τη διατυμπανίζεις στο ιντερνέτ;
Ε μα που να βρεις δουλειά μετά βρε πουλάκι μου ? :)

Leigh-Cheri είπε...

Πωπω! Zpi, δίκιο έχεις! Τόσα χρόνια ρε γμτ και δεν έμαθα ακόμα τους κανόνες του ανταγωνιΖμού!

dimi είπε...

Αν έχεις βλέψεις για τη θέση και θέλεις να εισαι πραγματικά έτοιμη για την πρόσληψη (ή μήπως πρόκειται για διορισμό?)προτείνω να αρχίσεις από τώρα αγορές ειδών ένδυσης και υπόδυσης αποκλειστικά χρώματος μαύρου καθώς και πρόβες για τους κατάλληλους συνδυασμούς αυτών. Ευπρόσδεκτοι πάντα γι αυτή τη δουλειά είναι εξειδικευμένοι ενδυματολόγοι και στυλίστες. Επίσης, θεωρώ απαραίτητη την άπταιστη γνώση της γλώσσας των κορακίστικων ως ένα επιπλέον προσόν που θα επισυνάψεις στο βιογραφικό σου. Σε αυτόν τον τομέα προθυμοποιούμαι να σε βοηθήσω για να θυμηθούμε μαζί τους ένδοξους τηλεφωνικούς διαλόγους που κάναμε στα 15 μας για να μη μας καταλαβαίνουν οι γονείς. Τέλος, καλό θα ήταν να σου παραδώσει κάποιος ταχύρρυθμα μαθήματα με αντικείμενα τη γλώσσα του σώματος, την ορθή κοινωνική συμπεριφορά και τις κατάλληλες φράσεις-κλειδιά που είναι απαραίτητες για λόγους συμπαράστασης, κατανόησης, συμπόνοιας και παρηγοριάς προς τους συγγενείς των εκλειπόντων...
Νομίζω ότι αυτά μαζί με τα υπόλοιπα προσόντα τα οποία ανέφερες η ίδια θα είναι αρκετά ώστε να σε καταστήσουν τον κατάλληλο άνθρωπο για τη συγκεκριμένη θέση.
...καλή επιτυχία!!!

dimi είπε...

...ξέχασα και το προαπαιτούμενο δίπλωμα αυτοκινήτου αλλά μου διαφεύγει το αν το δίπλωμα οδήγησης για νεκροφόρες υπάγεται στα επαγγελματικά, οπότε πρέπει να δώσεις εκ νέου εξετάσεις...
Εμ τι νόμιζες, έτσι εύκολα γίνεσαι κοράκι στις μέρες μας?

Leigh-Cheri είπε...

dimi, ΝΑ σου πω: Μήπως έχεις καμιά καλή πρόταση για τον δάσκαλο που θα μου μάθει τη γλώσσα του σώματος; Πρέπει να πάω καλά προετοιμασμένη!;-)
Σαν πολλά μαζευτήκανε όμως. Μήπως τελικά να παραιτηθώ απ' την προσπάθεια; Τώρα μάλιστα που μου κλέψαν και το δίπλωμα αυτοκινήτου!!!
Γμσ τα! Πού να βρω 100 ευρώ για να το ξαναβγάλω! Αναβάλλεται...